Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zdemolované auto skončilo na streche: Vodič nafúkal 2,75 promile
Zdielať na

Zdemolované auto skončilo na streche: Vodič nafúkal 2,75 promile

Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj

KOŠICE / V piatok, 25. novembra, večer po 23-tej hodine došlo na Festivalovom námestí v Košiciach k dopravnej nehode. Za volantom sedel 50-ročný muž pod vplyvom alkoholu.

Košičan vyšiel na zvodidlá popri ceste pričom vrazil do stĺpa. Po náraze auto niekoľkokrát pretočilo až skončilo na streche. Muž išiel dolu kopcom smerom od Terasy. Pravdepodobne išiel rýchlo a tak nezvládol riadenie. "Išiel dole amfiteátrom, išiel jak blázon, nabúral do stĺpa, 2 alebo 3 kotrmelce a skočil jak skončil," skonštatoval svedok z miesta nehody.


Auto pretočilo na strechu a muž v ňom ostal zakliesnený. Vodič sa sám z havarovaného auta dostať nevedel. Pomôcť mu museli až okoloidúci, ktorí celú nehodu videli na vlastné oči. "Vodič bol na mieste udalosti podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,32 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,75 promile. Podľa predbežnej lekárskej správy si vodič pri dopravnej nehode spôsobil ľahké zranenia," informovala policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Podľa hovorkyňe Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Aleny Krčovej, "vyslaní záchranári muža ošetrili a s viacerými poraneniami transportovali do nemocnice," Počas prevozu bol podľa záchranárov pri vedomí a v stabilizovanom stave.

Vodič prišiel o vodičák ihneď na mieste a tak skoro si za volant už nesadne."Poverený príslušník policajného zboru oddelenia dopravných nehôd začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a vo veci sú vykonávané potrebné procesné úkony," uviedla Mésarová.

Podľa polície nie je dňa kedy by nenatrafili na vodiča, ktorý pred jazdou pil. Len v priebehu uplynulého týždňa ich odhalili až 28."Za 10 mesiacov tohto roka pod vplyvom alkoholu zavinili vodiči motorových vozidiel 139 dopravných nehôd na území Košického kraja," uzavrela policajná hovorkyňa.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy