Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická dopravná nehoda na Kysuciach. Šofér taxíka aj zákazníčka zomreli na mieste
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda na Kysuciach. Šofér taxíka aj zákazníčka zomreli na mieste

KYSUCKÉ NOVÉ MESTO / Víkend v Kysuckom Novom Meste sa začal tragicky. Ráno okolo 5:30 zomreli pri dopravnej nehode osobného auta s kamiónom dvaja ľudia.

Osobné auto, ktoré narazilo do kamiónu patrilo taxislužbe. Taxík išiel v smere na Žilinu a v aute viezol stálu zázaníčku. Taxík prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s kamiónom. V nákladnom aute sedela poľská šoférka, ktorá sa už rútiacemu taxíku nemala kam vyhnúť, aj keď sa už natlačila na zvodidlá. 

Osobné auto po čelnom náraze začalo horieť. Hasiči požiar uhasili a posádku z auta vystrihli, napriek resuscitácii, ktorú robili hasiči aj záchranári sa im zranených nepodarilo oživiť. Na mieste zomreli šofér taxíka aj jeho stála zákazníčka. 

​Pre tragickú nehodu dopravní policajti úsek, kde sa stala, uzavreli. Cestu sa im už pred 11-tou podarilo naspäť sprejazdniť. Ako uviedla žilinská krajská hovorkyňa Zuzana Šefčíková, obeťami dopravnej nehody sú 21-ročný vodič a 59-ročná spolujazdkyňa. "U 26-ročnej vodičky nákladného motorového vozidla vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. U nebohých bola nariadená súdna pitva. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uviedla Šefčíková.

Ako uviedla hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej starostlivosti, v čase volania na 155 osoby v autenejavili známky života. Po príchode záchranárov podľa nej sa ich pokúšali oživovať, no lekár musel konštatovať smrť. "My sme boli vyslaní na prestriedanie zmeny, ktorá bola vyslaná k dn čelnej zrážky s kamiónom. Chlapi na mieste vystrihovali zakliesnené osoby pomocou hydraulického zariadenia," ozrejmil veliteľ hasičského a záchranného zboru Kysucké Nové Mesto Ľuboš Lisko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy