Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Okrem dobrého jedla a suvenírov môžete na vianočných trhoch natrafiť aj na zlodejov
Zdielať na

Okrem dobrého jedla a suvenírov môžete na vianočných trhoch natrafiť aj na zlodejov

BRATISLAVA / V Bratislave odštartovali vianočné trhy. Tie sme si pominulé roky nemohli užiť tak, ako sme boli zvyknutí pred pandémiou. Žiaľ, stále platí, že masy ľudí sú v tomto období dobrým terčom pre zlodejov.

Naše hlavné mesto sa už ponorilo do vianočnej atmosféry. Posledné roky sme si trhy v ich v plnej paráde dopriať nemohli. Svoje obľúbené jedlá, vianočný punč či rôzne suveníry si ale tento rok užijeme na maximum. Toto obdobie ale so sebou môže priniesť aj nepríjemné situácie. Vianočné trhy denne navštívia tisícky ľudí, na ich bezpečnosť a pokojný priebeh dohliadajú v uliciach Bratislavy policajti. "Mestské policajtky aj policajti dohliadajú na bezpečnosť a verejný poriadok na vianočných trhoch počas dňa, ale aj vo večerných a nočných hodinách po uzatvorení stánkov," uistila hovorkyňa Mestskej polície Barbora Krajčovičová. Kontrolovať budú aj to, či prevádzkari stánkov dodržiavajú záverečné hodiny. Zatvárať by mali od 22-hej hodiny. Takisto apelujú aj na zásobovateľov. Tí by sa v pešej zóne mali zdržiavať iba na nevyhnutný čas, kedy vyložia alebo naložia tovar. Aj to len do deviatej hodiny ráno.

​"V súčinnosti s príslušníkmi Mestskej polície hlavného mesta Bratislava, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave pripravilo opatrenia k zabezpečeniu verejného poriadku počas vianočných trhov v Bratislave, kde nasadilo dostatočný počet policajtov služby poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície," informovala hovorkyňa KR PZ Bratislava Silvia Šimková. V uliciach budú aj policajti v civile. Celý priestor vianočných trhov sledujú aj v kamerovom stredisku. "Zábery z kamier slúžia nám a aj Policajnému zboru pre čo najrýchlejšie a najefektívnejšie zásahy a aj ako prípadný dôkaz pri priestupkoch a trestných činoch," doplnila Barbora Krajčovičová.

Námestia plné ľudí, dobrá nálada a nepozornosť. To všetko znamená dobrú príležitosť pre zlodejov, ktorí kradnú na vianočných trhoch. Neštítia sa ani v tomto období. Stačí chvíľka nepozornosti a môžete prísť o svoje veci. Neodradí ich ani fakt, že policajti sú nablízku. Preto je dobré mať všetky cenné veci napríklad ukryté pod bundou. Hotovosť a doklady si určite nenechávajte vo vonkajších vreckách, pretože takzvaným vreckárom stačí naozaj len sekunda vašej nepozornosti a o veci jednoducho prídete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy