Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obeťami požiaru paneláku sú manželia, ich syn skončil v nemocnici
Zdielať na
Krimi

Obeťami požiaru paneláku sú manželia, ich syn skončil v nemocnici

Zdroj: TV JOJ

PREŠOV / Požiar na Prostějovskej ulici, ktorý vypukol včera večer okolo 10-tej hodiny, si vyžiadal dve obete. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Požiar vypukol v byte na 8. poschodí v 12 poschodovom paneláku. Z miesta požiaru museli evakuovať všetkých 72 bytov.

​Ako informuje portál TV Noviny, ide o starší manželský pár vo veku približne 60 rokov. V byte bol s nimi aj ich 36-ročný syn, ktorý bol podľa televízie prevezený do nemocnice. Po príchode hasičov sa v kuchyni nachádzal ležiaca žena, ktorej už, bohužiaľ, pomôcť nedokázali. 

​V Prešove dnes ráno zasadal aj krízový štáb. Avizovaná je aj expertíza, ktorá bude zisťovať príčinu požiaru. Bytovku musí posúdiť statik, ktorý sa vyjadrí, či je bezpečné sa v bytovke pohybovať. Na mieste sú stále hasiči a zisťovateľ píčiny požiaru. Bytový dom museli uzavrieť a jeho obyvateľov evakuovať. Po vyjadrení statika by sa mali do bytovky premiestniť plynári, vodári a pracovníci elektrární. 

​Požiar zasiahol byt na 8. poschodí, no obhorené boli aj balkóny nad týmto poschodím a poškodila sa aj vonkajšia fasáda. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. "Oheň vznikol zo zatiaľ nezistených príčin v jednom z bytov na ôsmom poschodí. Evakuovaný bol celý bytový dom. Žiaľ, dvaja ľudia pri požiari prišli o život a dvaja utrpeli zranenia. Presné príčiny a okolnosti vzniku požiaru sú predmetom vyšetrovania," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy