Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vykoľajený vlak spôsobil zranenia dvom zamestnancom
Zdielať na

Vykoľajený vlak spôsobil zranenia dvom zamestnancom

DLHÉ NAD CIROCHOU / Po nehode pracovnej súpravy, ktorá sa vykoľajila na trati pri obci Dlhé nad Cirochou, previezli záchranári dvoch zamestnancov železníc do nemocnice. Polícia vedie v prípade trestné stíhanie. Železnice už zverejnili, čo sa vlastne na trati udialo.

​Stroj sa práve posúval medzi dopravňami. Išlo o motorový univerzálny vozík, ktorý sa podľa železníc vykoľajil všetkými štyrmi osami. Nachádzali sa na ňom štyria zamestnanci. K mieste nehody boli vyslané dve posádky záchranárov. Zranenia utrpeli dvaja muži. "Záchranári ich po ošetrení transportovali s viacerými poraneniami do nemocnice," informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS SR Alena Krčová. Bezprostredne po nehode nebolo jasné, čo sa vlastne na trati udialo. Udalosť začali vyšetrovať železnice aj polícia. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví a prečin poškodzovania všeobecne-prospešného zariadenia," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Hoci vyšetrovanie zatiaľ ukončené nebolo, už teraz je známe, že alkohol v tomto prípade nehral úlohu a výsledky dychových skúšok u zamestnancov boli negatívne. Železnice už poznajú dôvod, pre ktorý sa zamestnanci zranili. "Došlo k poškodeniu nádrže s pohonnými látkami a ľahkému ublíženiu na zdraví, udretiu hlavy, dvoch zamestnancov ŽSR," povedala hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Nehodová udalosť spôsobila meškanie deviatich vlakov a na trase bola zavedená náhradná autobusová doprava, ktorá bola v podvečerných hodinách obnovená.

Podľa železníc sa podobné nehody stávajú z viacerých príčin, napríklad zlyhanie ľudského faktora alebo vplyv počasia. Sú ale ojedinelé. "Na železniciach SR počas prvého polroka evidujeme 48 pracovných úrazov, pri celkovom počte viac ako 13 300 zamestnancov," doplnila Ria Feik Achbergerová. V prípade zatiaľ nebola obvinená konkrétna osoba.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy