Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nekonečné súdne pojednávania: Pred dvomi rokmi šoféroval opitý, pri nehode zomrel jeho spolužiak. Vypočul si svoj trest
Zdielať na

Nekonečné súdne pojednávania: Pred dvomi rokmi šoféroval opitý, pri nehode zomrel jeho spolužiak. Vypočul si svoj trest

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Adrián, ktorý pred vyše dvomi rokmi spôsobil nehodu, si dnes vypočul trest. Zomrel pri nej jeho spolužiak a Adrián nafúkal jeden a pol promile. V Dolnej Maríkovej nevybral zákrutu a narazil do betónového stĺpa. Adriánovi hrozilo 10-ročné väzenie.

4 roky domáceho väzenia a doživotný zákaz šoférovania. Takýto rozsudok zaznel na okresnom súde v Považskej Bystrici už druhýkrát. Vo februári si ho Adrián vypočul prvýkrát, po odvolaní prokurátora sa vecou zaoberal Krajský súd v Trenčíne a vec vrátil na Okresný súd s tým, že má vypočuť spolužiakov.

"Marek bol zodpovedný. Adrián popíjal a Marek takýto nebol," hovorí spolužiačka Denisa.

"Veľmi ľutujem, čo sa stalo. Veľmi rád by som zmenil všetko, čo sa stalo. Keby sme neboli pili, tak by sa to nestalo a Marek by bol stále medzi nami," povedal obžalovaný Adrián.

Sudca vyniesol rovnaký verdikt ako po prvýkrát. 4 roky domáceho väzenia a doživotný zákaz šoférovania. "My sme to čakali podľa tých otázok, ktoré zazneli počas dvoch súdnych pojednávaní," povedal Marián Matušík, otec Mareka.

"Za zabitie pod vplyvom omamných látok iba štyri roky, to je nedostatočné," myslí si spolužiačka. Obhajca sa vzdal práva na podanie odvolania, po skončení pojednávania Adrián zo súdu ušiel. Prokurátor sa po vyhlásení rozsudku odvolal, vec bude posudzovať krajský súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy