Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ďalšia nehoda s alkoholom: Dvaja muži prerazili zvodidlá. Auto sa zrútilo na breh potoka
Zdielať na

Ďalšia nehoda s alkoholom: Dvaja muži prerazili zvodidlá. Auto sa zrútilo na breh potoka

ŽIAR NAD HRONOM / BANSKÁ BYSTRICA - Dve nehody opitých vodičov vyšetrujú policajti v banskobystrickom kraji. Auto s dvoma mladíkmi skončilo v utorok 22.novembra ráno v potoku. Vodič prerazil zvodidlá a zletel z mosta. Ďalší opitý vodič poškodil zaparkované auto aj parkovací automat.

Nehoda sa stala skoro ráno, auto havarovalo niekoľko kilometrov za obcou Lutila. Z cesty ho nebolo vidieť, skončilo niekoľko metrov pod úrovňou vozovky. Auto prerazilo zvodidlá a po pár metroch dopadlo na strechu na kraj Lutilského potoka. Vnútri sedeli dvaja mladí muži. Obaja sa pri nehode zranili.

Na mieste ich ošetrovali záchranári a potom ich previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom. Presný rozsah ich zranení ale ešte známy nie je. Cesty boli skoro ráno šmykľavé, na moste možno aj primrznuté, nedá sa vylúčiť ani to, že vodič nad autom stratil kontrolu pretože dostal šmyk. Isté však je, že svoju úlohu zohral aj alkohol.

Vodič nafúkal viac ako dve promile

Kam sa skoro ráno aj s kamarátom ponáhľal nateraz jasné nie je. Keďže mladý muž šoféroval pod vplyvom alkoholu, zrejme ho neminie obvinenie za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky

Zachytili mladého muža, ktorý má problém stáť na nohách. V niektorých momentoch sa ocitol aj na zemi. V takomto stave si neváhal sadnúť za volant.  "Mal viac ako 2,3 promile," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Narazil do parkovacieho automatu, potom aj do zaparkovaného auta. Zjavne nevedel, kadiaľ ísť, vošiel do slepej uličky a pri cúvaní nabúral do múru. Keď otvoril dvere, doslova vypadol na zem. 21-ročný mladík je synom majiteľa istého slovenského hokejového klubu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy