Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladá vodička zišla z cesty, narazila do betónového kanála
Zdielať na

Mladá vodička zišla z cesty, narazila do betónového kanála

BANSKÁ BYSTRICA / Ťažkými zraneniami skončila nehoda na R1 pred Banskou Bystricou v smere na Zvolen. Mladá vodička zišla z cesty, auto prešlo niekoľko metrov po svahu a narazilo do betónového priepustu.

Auto zišlo z cesty vo veľkej rýchlosti, na svahu zostali stopy po pneumatikách. Po niekoľkých metroch narazilo do kanálov. Silný náraz auto otočil a zastavilo obrátené v protismere. Svedok prechádzajúci po moste počul silný náraz a videl auto letiace vzduchom. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že ide o nehodu jedného motorového vozidla, v ktorom sa nachádza jedna zranená zakliesnená osoba," povedal Roman Hudec z Hasičského a záchrannéhozboru v Banskej Bystrici. 

Za volantom sedela 28-ročná žena. V nedeľu okolo obeda sa zrejme vracala domov na západné Slovensko. "Po vyslobodení osoby hydraulickým vyslobodzovacím zariadením sme vodičku odovzdali posádke záchrannej zdravotnej služby," dodal Hudec. Žena sa sťažovala na bolesti chrbtice a hlavy, teraz je v starostlivosti lekárov. 

Podľa slov hovorkyne Záchrannej zdravotnej služby Aleny Krčovej utrpela žena zranenia viacerých častí tela, tzv. polytraumu. Prečo mladá zišla z cesty ešte známe nie je, vylúčiť sa nedá ani to, že ju za volantom premohla únava. Na ceste sa nenašli žiadne stopy po brzdení. Nehoda sa stala na R1, v čase keď už bola doprava smerom na nitru a bratislavu rušná. Vodiči áut vracajúci sa domov museli dávať pozor na situáciu pred sebou, cesta bola prejazdná iba v jednom pruhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy