Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
17. november priniesol aj viacero demonštrácií a protestov v uliciach. V pohotovosti boli stovky policajtov
Zdielať na

17. november priniesol aj viacero demonštrácií a protestov v uliciach. V pohotovosti boli stovky policajtov

BRATISLAVA / V Bratislave bolo 17. novembra poriadne rušno. Konalo sa tam viacero demonštrácií a protestov. V uliciach hlavného mesta bolo množstvo policajtov a platili aj viaceré obmedzenia.

O pol jednej sa pred úradom vlády stretli zdravotníci na protestnom zhromaždení na záchranu zdravotníctva. Zišlo sa tam niekoľko desiatok protestujúcich. Zhromaždenie prebehlo bez akýchkoľvek vážnych incidentov či narušení. Pred úradom vlády zadržala polícia iba jedného muža. "Táto osoba bola následne eskortovaná na príslušné policajné oddelenie. Dôvodom jej obmedzenia bolo podozrenie zo spáchania priestupku proti verejnému poriadku, nakoľko sa táto osoba dostavila na zhromaždenie s chladnou zbraňou," vysvetlil hovorca KR PZ v Bratislave, Michal Szeiff.


Už doobeda bolo v uliciach množstvo policajtov

Nasadení bol antikonfliktný tím, poriadkoví policajti, kynológovia či ťažkoodenci. Protesty sa konali v širšom centre hlavného mesta. Preto polícia avizovala viaceré bezpečnostné opatrenia či obmedzenia. Na bezpečnosť dohliadali policajné jednotky aj na Šafárikovom námestí. V parku, ktorý sa nachádza v jeho bezprostrednej blízkosti sa totiž zišli sympatizanti Ľudovej strany Naše Slovensko. Na pódiu sa vystriedali viacerí rečníci, ktorí okrem súčasnej vlády kritizovali aj migračnú politiku a komunitu LGBTI. Na bezpečný priebeh dohliadali viaceré policajné jednotky, vrátane jazdnej polície. Okolie monitorovali už niekoľko hodín pred začatím programu.

Autoprotest organizovala opozičná strana Smer-SD

Stretnutie prebehlo na parkovisku v bratislavskej Petržalke. Tam sa začali ľudia schádzať od druhej hodiny. "Neostáva nám nám nič iné, iba aby sme využili tento deň na to, aby sme vládu a prezidentku varovali predtým, čo robia. Hlavne, aby sme ratovali Slovenskú republiku, ktorá sa dostala do veľmi zlej situácie a polohy," vyjadril sa Robert Fico. Po krátkom vyhlásení šéfa Smeru už ľudia nastúpili do áut a vyrazili na cesty. Z Petržalky sa dlhá kolóna áut presúvala cez Most SNP smerom do centra mesta. Počas tejto jazdy boli na strategických miestach rozmiestnení policajti, ktorí usmerňovali dopravu. Kolóna prešla okolo prezidentského paláca aj úradu vlády. Autoprotest sprevádzalo aj hlasné trúbenie po meste. Demonštrácia sa konala aj pred prezidentským palácom, zišlo sa tu niekoľko desiatok ľudí. Aj tu bola situácia pokojná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy