Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Diaľnica D1: Extrémna rýchlosť a ešte aj alkohol v krvi
Zdielať na

Diaľnica D1: Extrémna rýchlosť a ešte aj alkohol v krvi

Zdroj: Polícia SR - Trnavský kraj

TRNAVA / Diaľniční policajti z Trnavy chytili dvoch vodičov z Poľska, ktorí na diaľnici D1 prekročili maximálnu povolenú rýchlosť o desiatky km/h. Jeden z nich dokonca jazdil pod vplyvom alkoholu.

Podľa informácií, ktoré zverejnila polícia na sociálnej sieti, "53-ročný muž jazdil po diaľnici uprostred dňa a plnej premávky rýchlosťou 191 km/h."

Trnavskí diaľniční policajti vozidlo zakrátko dobehli a zastavili na najbližšom bezpečnom mieste. "Za prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti o 81 km/h uložili cudzincovi blokovú pokutu vo výške 800 eur, ktorú na mieste aj zaplatil," informovala polícia na sociálnej sieti. Cesta domov sa tak bezohľadnému vodičovi poriadne predražila.

Ďalšieho vodiča policajti namerali pri rýchlosti 141 km/h, a to na diaľnici v smere na Bratislavu, kde je povolených 110 km/h. Podľa polície mu "pri kontrole v dychu zistili 0,25 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 0,52 promile. 21-ročný mladík na aute Fiat Tipo vraj šoféroval so zostatkovým alkoholom, keďže večer pred tým mal popíjať." Za priestupky v doprave mu policajti uložili blokovú pokutu nezaplatenú na mieste. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy