Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Svoju starú mamu chytil za ruky, točil vo vzduchu niekoľko minút a pritom jej vulgárne nadával
Zdielať na

Svoju starú mamu chytil za ruky, točil vo vzduchu niekoľko minút a pritom jej vulgárne nadával

TRENČÍN / Svoju starú mamu chytil za ruky a točil vo vzduchu niekoľko minút. Jozef bol v minulosti už trikrát odsúdený za to, že sa vyhrážal smrťou svojim starým rodičom. Pobyt za mrežami ho ale nezmenil.

So spútanými rukami aj nohami, takto eskortovali Jozefa na Krajský súd v Trenčíne. Do budovy prišla aj jeho stará mama. Práve ona je podľa obžaloby jeho obeťou. "Poškodenej znemožňoval pohyb tým, že ju chytil pod pazuchy, točil ju niekoľko minút a pritom jej vulgárne nadával," uviedol Vlastimil Krokvička z Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

83-ročná žena ho prosila, aby prestal. Vnuk si ale nedal povedať. "Vyniesol ju pred dom na ulicu, kde ju držal, na čo sa bránila kopaním a kričaním," hovorí Krokvička. 

Spočiatku tvrdil, že nič neurobil. Nakoniec sa priznal. Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou ho poslal za mreže na 66 mesiacov. Trest sa mu zdal prísny, preto sa odvolal. "Chcem, aby sa to vrátilo na prvostupňový súd. Cítim sa vinný, ale ten trest je veľmi vysoký," uviedol obžalovaný Jozef B. "Skutok s stal v čase, kedy bol obžalovaný v stave zmenšenej príčetnosti," hovorí obhajca obžalovaného. 

"Znalcom bolo zistené, že obžalovaný si stav zníženej nepríčetnosti spôsobil sám a to kombináciou alkoholu a psychofarmakami," uviedla sydkyňa Krajského súdu v Trenčíne.

Jeho stará mama, súd žiadala, aby ho do väzenia neposielal. Chcela, aby sa o ňu vnuk postaral. "Ozaj skoro nič neurobil. Či by ste mu nedali náramok, keby bol doma," hovorí poškodená. Obžalovaný na Krajskom súde v Trenčíne nepochodil. Senát jeho odvolanie zamietol."Uložený trest je zákonný," hovorí sudkyňa. 

Priťažilo mu aj to, že v minulosti sa svojim starým rodičom vyhrážal niekoľkokrát. Podľa súdu ho nezmenil ani pobyt za mrežami a nepomohlo mu ani vyjadrenie znalca. "Jeho pobyt na slobode je nebezpečný," uviedla sudkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy