Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Drogový biznis na Hornom Zemplíne dostal ďalšiu stopku
Zdielať na

Drogový biznis na Hornom Zemplíne dostal ďalšiu stopku

HUMENNÉ / Drogový biznis na Hornom Zemplíne dostal ďalšiu stopku. Kriminalistom z Humenného sa podarilo zadržať muža, ktorý v okrese Humenné mesiace predával drogy.

Po akcii kriminalistov v Humennom došlo k zadržaniu troch osôb podozrivých pre vykonávanie drogovej trestnej činnosti. Zadržané osoby polícia následne podrobila osobnej prehliadke. Po vykonaní ďalších procesných úkonov dvoch zadržaných prepustili, obvinený muž putoval s putami na rukách rovno pred sudcu.

"Po vykonaní procesných úkonov bola jedna osoba obvinená z drogovej trestnej činnosti," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Pri prehliadke našli u obvineného látku, ktorú následne poslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Podľa slov Mariána Spišáka, hovorcu Krajskej prokuratúry v Prešove, si muž predajom drog privyrábal od apríla 2022 až do jeho zadržania. "Obvinený sa skutku mal dopustiť v uvedenom období predajom drogy v Humennom a jeho blízkom okolí," dodal Spišák.

Vyšetrovateľ podal v tomto prípade podnet na väzobné stíhanie. Ani obvinený, ani jeho obhajca skutok nekomentovali. Podľa vyjadrenia Ivany Petrufovej, hovorkyne súdov v Prešovskom kraji, muža na slobodu nepustili "na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestného stíhaniu alebo trestu, alebo že by v trestnej činnosti mohol pokračovať."

Rozhodnutie prvostupňového súdu právoplatné nie je. Vo veci tak bude konať Krajský súd v Prešove. "Súd zároveň žiadosť o náhradu väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka zamietol."  uviedla Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy