Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladá žena prežila peklo na zemi. Pre chorobnú žiarlivosť ju jej druh roky týral psychicky aj fyzicky
Zdielať na

Mladá žena prežila peklo na zemi. Pre chorobnú žiarlivosť ju jej druh roky týral psychicky aj fyzicky

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Bitky, nadávky, obmedzovanie, žiarlivostné scény a podozrievanie. Takéto absurdnosti znášala mladá žena z Považskej Bystrice, ktorá je našťastie dnes už v bezpečí krízového centra spolu s deťmi. Za všetkým bola najskôr veľká láska, ktorá však prerástla do až chorobnej žiarlivosti.

32-ročného Martina, partnera mladej ženy, obvinili z týrania, na súde v Považskej Bystrici začal proces. Podľa obžaloby mal obvinený muž svoju partnerku fyzicky aj psychicky týrať minimálne 7 rokov.

Katarína, mladá žena, prežívala peklo. Jej partner ju nikam samú nepúšťal, nemohla nosiť legíny, nedovolil jej vodiť deti do škôlky, nesmela ísť sama do obchodu, zamykal dvere na balkón, keď chcela zavesiť bielizeň, musela si od neho pýtať kľúče.

"Ona bola celé dni zavretá doma, okná, zatiahnuté žalúzie, len doma variť upratovať, starať sa o deti," hovorí otec mladej ženy.

"Spočiatku je to prejav lásky, ja ťa ľúbim tak ťa chránim," vysvetlila psychologička Danica Caisová.

Keď bola v pôrodnici, mal ju dokonca upodozrievať z toho, že si na izbu vodí iných mužov a podvádza ho, absurdností ale podľa obžaloby bolo oveľa viac
otec ženy. 

​Po čase si na Kataríne jej rodičia všimli aj modriny

"Na tele, po tvári po rukách, poslala mi fotky samozrejme ich musela hneď vymazať, lebo jej kontroloval telefón," povedal otec ženy.

"Keď sa stane, že neurobí, čo on chce, nasleduje výbuch útokov zlosti," opísala Danica Caisová.

V pojednávacej miestnosti nebola, mala strach. Odmietla sa zoči voči stretnúť s človekom, ktorý jej roky ubližoval, podľa psychologičky sú títo muži dobrí manipulátori. "Ten partner s ňou ide do spoločnosti, ale striehne na to, na koho sa pozrela, s kým prehovorila viac ako jedno slovo, a potom nasledujú výsluchy, útoky ,podozrievanie a je z toho začarovaný kruh, z ktorého sa dá vlastne len utiecť," pokračuje psychologička Caisová.

A presne to aj Katka urobila, nabrala odvahu a teraz je aj s deťmi v krízovom centre, no na utajenom mieste. "Naozaj radíme ženám, aby sa zdôverili, je to jedno, či susedke, mame, či komukoľvek, najlepšie je odborníkom," uviedla Caisová.

Sudkyňa zo súdnej siene pre citlivosť prípadu verejnosť vylúčila, vypočula obvineného a pojednávanie odročila na koniec novembra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy