Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Opitý muž sa pokúšal vojsť do bytovky. Pri sebe mal mať sekeru
Zdielať na

Opitý muž sa pokúšal vojsť do bytovky. Pri sebe mal mať sekeru

MALACKY / Takmer tri promile v krvi policajti namerali mužovi, ktorý mal prísť na návštevu v Malackách do jedného paneláka. Keďže ho nechceli pustiť do vchodu, vstup si zabezpečil dosť nebezpečným spôsobom.

Vchodové dvere do bytového domu v Malackách skončili rozbité po tom, čo chcel ísť na návštevu jeden muž. Keď mu ich nechceli otvoriť, vyriešil si to po svojom. Obyvateľov to vyľakalo. "Strašné, aby sa človek bál tu bývať s deckom," povedala pani Monika, obyvateľka bytovky.

Mestských policajtov v Malackách volali kolegovia zo štátnej polície. Oznam bol stručný. Nevedeli, čo ich tam čaká. "Neznámy páchateľ vbehol do panelového domu, kde mal mať sekeru," opísal situáciu mestský policajt v Malackách pán Igor. Keďže nemohli ani len tušiť, čo s ňou chcel urobiť, museli postupovať takticky. Našťastie nekládol odpor a muža sa im podarilo spacifikovať. "Bola mu vykonaná bezpečnostná prehliadka, či osoba nemá pri sebe zbraň. Týmto neznámym predmetom bolo kladivo."

Cez rozbité dvere sa ľudia nemohli vrátiť domov ani z domu vyjsť, policajti dvere zabezpečili. Pani Monika to opísala takto: "Keď sme prišli, bolo to ohraničené páskami a bolo tu rozbité sklo."

Podľa informácií, ktoré sa nám podarilo zistiť, jeho bývalá partnerka mu údajne nechcela otvoriť vchodové dvere po tom, čo deň predtým mal v byte niečo porozbíjať. Bála sa, že jej môže ublížiť. Situáciu priblížil aj hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff: "Môžeme potvrdiť, že v súvislosti s vami uvedeným prípadom, bol v súčinnosti s príslušníkmi mestskej polície v Malackách na osobnej slobode obmedzený agresívny muž."

Podľa polície muž bol pod vplyvom alkoholu. "Pri dychovej skúške mu bola nameraná hodnota 1,26 miligramu na liter alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,63 promile. Vyšetrovaním tohto prípadu sa zaoberajú policajti OR PZ v Malackách," dodal Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy