Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar domu sa stal osudným jeho majiteľovi. Starší muž sa udusil jedovatými splodinami
Zdielať na

Požiar domu sa stal osudným jeho majiteľovi. Starší muž sa udusil jedovatými splodinami

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V obci Hrachovište pri Novom Meste nad Váhom horel ráno starší rodinný dom. Privolaní dobrovoľní hasiči síce požiar rýchlo uhasili, no tragickým následkom už zabrániť nedokázali. Vo vnútri ležalo nehybné telo majiteľa domu, ktorému v osudných chvíľach nemal kto pomôcť.

Čierny dym stúpajúci spoza okien staršieho rodinného domu na okraji obce Hrachovište si v skorých ranných hodinách všimli susedia. Rýchlo privolali všetky záchranné zložky a utekali na pomoc. 

Ľudia tušili, že vo vnútri horiaceho domu sa nachádza starší muž, ktorý v ňom žije sám. Na ich volanie však nikto nereagoval. "Po našom príchode sa na mieste nachádzali dobrovoľní hasiči, ktorí požiar uhasili a vstúpili do domu, v dome sa po našom prieskume nachádzalo nehybné telo, ktoré sme odovzdali do opatery rýchlej zdravotnej služby," povedal veliteľ zásahu Dominik Kovačovic. 

Hasiči vyniesli muža von, no zdravotní záchranári mu už nemali ako pomôcť. 75-ročný muž sa pravdepodobne v spánku udusil jedovatými splodinami. "Ohliadajúca lekárka na mieste vylúčila cudzie zavinenie a bude vykonaná zdravotno-bezpečnostná pitva," dodala policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Presnú príčinu vzniku požiaru určí zisťovateľ z hasičského zboru. Polícia začala trestné stíhanie pre usmrtenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy