Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Iba 15-mesačné dieťa s krvavými modrinami po tele priviezli do nemocnice. Rodičia násilie odmietajú
Zdielať na

Iba 15-mesačné dieťa s krvavými modrinami po tele priviezli do nemocnice. Rodičia násilie odmietajú

NOVÉ ZÁMKY / V Novozámockej nemocnici leží 15-mesačné dieťa s modrinami a podliatinami na celom tele. Zatiaľ nie je jednoznačné, ako tieto zranenia vznikli. Mama tvrdí, že dieťatko nikto nezbil. Polícia prípad rieši ako podozrenie z týrania.

15-mesačné dievčatko priviezli na pohotovosť novozámockej nemocnice jeho mama spoločne s partnerom. Lekár pri vyšetrení objavil na tele, krku i tvári dieťatka mnohopočetné podliatiny. Dievčatko okamžite hospitalizovali a nemocnica obratom podala na polícii trestné oznámenie. "S takýmto rozsahom zranení u pacienta sa na pediatrickej klinike za desiatky rokov praxe nestretli. Vzhľadom na citlivosť prípadu sa bližšie k rozsahu poranení pacienta nebudeme vyjadrovať," vyjadrila sa Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky.

Dievčatko je druhý týždeň v nemocnici, je už stabilizovaná a čulá. Modriny na jej tele nevznikli naraz, ale v rôznych časoch. Mama nám dnes tvrdila, že ich na dcérke objavila, keď sa vrátili s partnerom z práce, z nočnej zmeny. "Vraj je celá dobitá, ale nikto ju nezbil. Keď jej to začalo postupne vychádzať na celom tele, tak som ju vzala do nemocnice, lebo ani ja som nevedela, že čo to je. Každý deň sa prezliekame, prebaľujeme, by som si to všimla," uviedla mama dievčatka.

Žena má okrem dcérky aj synčeka a sociálne kurátorky, ktoré rodinu už riešili aj v minulosti, nenašli na jeho tele žiadne známky násilia. "Malú by som bila a syna nie? Lebo je tu 15 detí. Aj zistili, že áno, že sú to údery. Tu sa deti nebijú, ale hlavne už nie dospelí, aby bili deti," dodala. "V uvedenom prípade koná miestne príslušný rad práce, sociálnych vecí a rodiny na základe oznámenia polície. Vzhľadom na ochranu súkromia dieťaťa a rodiny, nie je možné poskytnúť bližšie informácie o vykonávaných a plánovaných opatreniach," informovala hovorkyňa ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Barbara Túrosová. Viac informácií nám nevedela poskytnúť ani polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy