Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Policajti skrížili cestu autu s podozrivou posádkou, v aute sa zamkli. Kukláči museli rozbiť okno
Zdielať na

Policajti skrížili cestu autu s podozrivou posádkou, v aute sa zamkli. Kukláči museli rozbiť okno

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Polícia zasiahla na Spiši proti ďalším aktérom drogového biznisu. Na hlavnom ťahu spod Tatier do Spišskej Novej vsi večer kukláči zablokovali cestu trojčlennej posádke vozidla. Hoci sa v aute zamkli, nad políciou nevyhrali. Aj tak ich z auta vytiahli von. Medzi podozrivými je aj zlodej Perinbaby.

Policajti spustili akciu na hlavnej ceste zo Spišského Štvrtku do Smižian. Trojica podozrivých len bezradne s putami na rukách pozorovala, ako im kriminalisti prehľadávajú auto. V aute, ktoré smerovalo do Smižian, boli dvaja muži a jedná žena, tá mala auto šoférovať. Na to, aby policajní kukláči dostali posádku vonku, museli rozbiť okno na spolujazdcovej strane. Počas zákroku bola cesta neprejazdná. Dopravu neskôr púšťali striedavo

"V spišskonovoveskom okrese bola vykonaná akcia, zameraná na páchateľov drogovej trestnej činnosti. Spišskonovoveskí kriminalisti v súčinnosti policajným pohotovostným útvarom Košice počas akcie zadržali tri osoby," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Dvojica mužov bola pre nich známa. Starší z nich zo Smižian pred troma rokmi čelil obvineniu z krádeže, po tom, čo s kumpánmi vykradli filmárov, ktorí na Spiši nakrúcali pokračovanie Perinbaby. Druhý muž z osady Hájik zase zažil podobnú raziu pred pár mesiacmi, tiež kvôli drogám.

O čo presne išlo policajti nespresnili. Trojici podozrivých prehľadali osobné veci, ktoré mali pri sebe. Kriminalisti prezreli každý kút auta. "Spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ začal po nevyhnutných prvotných procesných úkonoch trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Bližšie informácie vzhľadom na súčasný stav vyšetrovania nie možné v tejto chvíli poskytnúť," dodáva Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy