Oblačno
20°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Dvoch ľudí brutálne popravil a ďalších postrelil. Sériového vraha odhalil nezmyselný útok na policajtov
Zdielať na

Dvoch ľudí brutálne popravil a ďalších postrelil. Sériového vraha odhalil nezmyselný útok na policajtov

PEZINOK / Dvoch ľudí brutálne popravil a ďalších postrelil. Sériový vrah spod Tatier by mal zvyšok života stráviť za mrežami. Nenápadný muž vyčíňal roky, odhalila to až nezmyselná streľba na policajtov.

Ján Románek z Kežmarku dlhé roky unikal pred spravodlivosťou. Nenápadný muž svoje besnenie začal ešte v roku 2015. Vo Veľkej Lomnici chladnokrvne zastrelil mladého pumpára a z pokladne ukradol 800 eur.

O dva roky neskôr sa pokúsil zavraždiť snúbenecký pár. Neďaleko Holumnice najprv po ceste rozhádzal kamene. Keď snúbenci vystúpili, Románek spustil paľbu. Postrelená dvojica šťastím ušla a lekári im zachránili život.

V roku 2019 v lese v Levočských vrchoch popravil Románek 77-ročného hubára. Bol zavraždený škorpiónom. Obžalovanému Románkovi zlomila väz jeho posledná streľba v roku 2021. Pri policajnej kontrole vytiahol zbraň a začal páliť po hliadke. Po zadržaní a balistike sa zistilo, že za všetkými skutkami je práve tento nenápadný otec dvoch malých detí.

Románek sa pred súdom k všetkému priznal. Motív, prečo vraždil a chcel vraždiť, je dodnes otázny. A to až na prípad z pumpy, kde ukradol hotovosť. Dokonca sa pred znalcami hral, že je duševne chorý. To ale znalecké posudky vyvrátili. "Senát uznal obžalovaného J.R. za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy a iné a uložil mu trest odňatia slobody na doživotie," povedala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

K doživotiu prispel aj posudok znalca. Ten znel, že jeho náprava je takmer nemožná. "Uloženie doživotného trestu si vyžaduje účinná ochrana spoločnosti a podľa súdu nie je nádej, že by bolo obžalovaného možné napraviť uložením trestu do 25 rokov," dodáva Katarína Kudjaková. Románek si svoj trest odpyká v najprísnejšej väznici. Rozsudok v tejto kauze ešte nie je právoplatný. Posledné slovo bude mať najvyšší súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy