Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodkyňa mu nahrala do karát, neskôr prišla o svoje úspory
Zdielať na

Dôchodkyňa mu nahrala do karát, neskôr prišla o svoje úspory

NITRA / Podvodníci, ktorí okrádajú seniorov, opäť pripravili o úspory ďalších ľudí. Tentoraz v priebehu pár hodín oklamali dve dôchodkyne v Nitre. Jednu zo žien dokonca podviedli už druhýkrát.

83-ročnej dôchodkyni zazvonil telefón a na druhej starne sa ozval mužský hlas. Priznáva, že síce hlas nespoznala, sama nahrala podvodníkovi, aby sa vydával za partnera vnučky. "Uhádni kto ti volá z tých najbližších? A hovorím reku Erik, ty si to. Nemala som to povedať," uviedla dôchodkyňa.

Potom sa už žena dozvedela, že potrebuje požičať 19 000 eur, len na dve alebo tri hodiny. Podvodník jej povedal, aby neskladala telefón, a išla sa pozrieť akú ma doma hotovosť. Aj keď nemala celú sumu povedal, že pošle kamaráta po peniaze. "Hovorí, že aby som sa nebála, že ostatné peniaze mu on požičal," dodala.

S páchateľom sa dôchodkyňa napokon stretla pred panelákom, v ktorom býva aj napriek tomu, že pochybovala peniaze mu odovzdala. "Došla som o 6600 eur," priznala dôchodkyňa. Až keď prišla do bytu si pani uvedomila, že sa stala obeťou podvodu. Nebolo to ale po prvý krát. Vtedy si podvodníci vymysleli príbeh s vnučkou. "Tiež som tak o 2 000 eur prišla asi pred 7 rokmi," pridala.

Príbeh s dopravnou nehodou pripravil o peniaze aj 85-ročnú ženu. 7 tisíc eur poslala na bankový účet, ktorý jej žensky hlas nadiktoval. Pretože okamžite je potrebné odškodniť rodičov dieťaťa, ktoré boli pri nehode zranené, ktorú zavinil jej syn.

Na políciu sa ozval manželský pár, ktorých sa podvodníci pokúsili oklamať oni im ale nenaleteli. Polícia vyzýva seniorov, aby boli opatrní. "Volajte svojím skutočným deťom vnúčatám skôr ako podáte peniaze neznámym ľuďom," apeluje hovorkyňa polície Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy