Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zlodeja, ktorý kradol s ponožkami na rukách, zadržali. No nie pre krádeže, vyhrážal sa priateľke
Zdielať na

Zlodeja, ktorý kradol s ponožkami na rukách, zadržali. No nie pre krádeže, vyhrážal sa priateľke

BANSKÁ BYSTRICA / Muž, ktorý kradol s ponožkami na rukách, aby nezanechal odtlačky, je vo väzbe. Paradoxne v nej neskončil za sériu vlamačiek, ale za vyhrážanie sa priateľke. 33-ročný Banskobystričan je tak okrem krádeží obvinený z obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného vyhrážania.

V banskobystrickom pohostinstve ho zachytili bezpečnostné kamery. 33-ročný muž mal počas krádeže na rukách ponožky, no nevšimol si, že ho po celý čas snímajú kamery. "Mal ponožky, aby nezostali odtlačky, je to asi 15-minútový záznam," vyjadrila sa majiteľka prevádzky. Podľa záznamov, kde mu bolo vidieť aj do tváre ho banskobystrickí kriminalisti veľmi rýchlo vypátrali. V priebehu mesiaca kradol viackrát. Aj v reštaurácii pri námestí. Kuriózne je, že dovnútra vliezol po streche cez komín a odniesol si fľaše alkoholu, zostal po ňom neporiadok.

33-ročného muža eskortovali na Okresný súd v Banskej Bystrici. Prokurátor preňho žiadal väzbu, pomedzi krádeže sa totiž stihol vyhrážať bývalej priateľke. Rozhodovanie netrvalo ani hodinu. Obvineného sudca zobral do väzby. "Obvineného z prečinu obmedzovania osobnej slobody a prečinu nebezpečného vyhrážania, z dôvodu preventívnej väzby," vysvetlila hovorkyňa KS v Banskej Bystrici, Nina Uhrovičová. Podľa sudcu je totiž obava, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať. Podľa informácií TV JOJ, obvinený pred súdom svoje konanie oľutoval. "Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený si ponechal lehotu," dodala Uhrovičová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy