Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej v krčme si na ruky natiahol ponožky, aby nezanechal odtlačky. Celý čas ho snímali kamery
Zdielať na

Zlodej v krčme si na ruky natiahol ponožky, aby nezanechal odtlačky. Celý čas ho snímali kamery

BANSKÁ BYSTRICA / Na ruky si dal ponožky, aby po ňom nezostali odtlačky. Prezradil ho ale kamerový záznam. Bezpečnostnú kameru si zlodej v pohostinstve všimol až po pätnástich minútach. Podľa kriminalistov má na svedomí celú sériu vlámačiek.

Do prevádzky sa vlámal cez okno, snaživo dával pozor, aby nezanechal zbytočné stopy, no poriadne sa prepočítal. Kým si 33-ročný Banskobystričan všimol tri bezpečnostné kamery, ubehlo dosť času nato, aby ho detailne zachytili. Už na druhý deň ho zadržali policajti. "Natočené bolo všetko, všetko sme videli. Ten záznam mal asi 10-15 minút, kým si kamery všimol a potom ich zastriekal farbou," vyjadrila sa majiteľka prevádzky, Mária Magulová. Použil skutočne kuriózny spôsob, aby po ňom nezostali odtlačky prstov. "Mal na rukách ponožky, aby neostali odtlačky. Úplne rozbil kasu," uviedla majiteľka prevádzky.

Policajti prehľadávali aj neďaleký potok Tajovka. Páchateľ sa tu mal zbaviť časti ukradnutej elektroniky. Zlodej tam hodil aj ukradnutý notebook a myslel si, že tak zničil kamerový záznam. Netušil, že ten má majiteľka na inom zariadení a tak záznam zachytávajúci celú krádež skončil v rukách polície. "Vlámal sa do viacerých objektov, z ktorých zobral alkohol, peniaze, aj rôznu elektroniku," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Petra Kováčiková. Keďže celú krádež zachytili kamery, vykrúcať sa nemalo zmysel. 33-ročný muž má na krku celú sériu vlámačiek. "V minulosti už bol trestne stíhaný za majetkovú trestnú činnosť," dodala Kováčiková. Vydýchla si majiteľka aj zákazníci, po krádeži bolo totiž pohostinstvo zatvorené. "Pre mňa to bola veľká úľava, lebo ešte aj teraz, keď večer robím, tak robím so strachom," uviedla majiteľka prevádzky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy