Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Stredoškoláka podozrivého z terorizmu navrhuje NAKA vziať do väzby
Zdielať na

Stredoškoláka podozrivého z terorizmu navrhuje NAKA vziať do väzby

BRATISLAVA / Elitní policajti z NAKA zadržali v piatok 21. októbra 16-ročného stredoškoláka, ktorého podozrievajú z účasti na terorizme. Mal nabádať alebo poskytovať návod na výrobu zbrane alebo výbušniny za účelom terorizmu. V piatok 21. októbra zadržali aj 19-ročného mladíka, ktorého podozrievajú z toho, že verejne schvaľoval útok na Zámockej ulici v Bratislave.

V akcii Balerion vzniesol vyšetrovateľ NAKA v piatok 21. októbra obvinenie 16-ročnému stredoškolákovi za zločin Niektoré formy účasti na terorizme. "Dnes, 22. 10. 2022, bol vyšetrovací spis doručený na Úrad špeciálnej prokuratúry s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," informuje vo vyjadrení policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. 

V akcii Výstraha vzniesol vyšetrovateľ NAKA v piatok 21. októbra obvinenie aj 19-ročnému mladíkovi za zločin Niektoré formy účasti na terorizme. Verejne schvaľoval útok na Zámockej ulici v Bratislave. Maturant bol prepustený na slobodu. Podľa slov riaditeľa NAKA Ľubomíra Daňka bude polícia v podobných prípadoch postupovať nekompromisne. Obvinenému teraz hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy