Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajná hliadka prenasledovala auto s trinástimi migrantmi. Zastavil ho až náraz do stromu
Zdielať na
Krimi

Policajná hliadka prenasledovala auto s trinástimi migrantmi. Zastavil ho až náraz do stromu

Archívna reportáž

DVORY NAD ŽITAVOU (OKR. NOVÉ ZÁMKY) / Policajti PMJ z Nitry počas nočnej služby, ktorú mali v novozámockom okrese, spozorovali krátko pred treťou hodinou v obci Dvory nad Žitavou vozidlo Renault Espace, ktorého vodič sa dopustil dopravného priestupku. Policajti sa vodiča rozhodli zastaviť a skontrolovať. Ten ale na výzvy polície na zastavenie nereagoval a vydal sa na útek. Informovala o tom polícia SR na sociálnej sieti.

Následne pri poľnohospodárskom družstve zišiel z cesty do poľa. Asi po dvoch kilometroch prenasledovania hliadkou vypol na aute svetlá a na chvíľu sa stratil policajtom z dohľadu. Tí ale pokračovali po stopách auta a spozorovali jeho zadné svetlá. Keď sa k autu priblížili, uvideli, že prednou časťou narazil do stromu a má pootvárané všetky dvere.

V čase ich príchodu sa vo vozidle už nikto nenachádzal, ale v blízkych kríkoch čosi započuli a vybrali sa teda tým smerom. Z kríkov vyšla jedna osoba. Muž im uviedol, že je zo Sýrie a taktiež, že asi o 100 metrov ďalej je ďalších 12 mužov. Policajti následne vyrozumeli operačného dôstojníka, aby im poslal posily spolu so psovodom a služobným psom. "Zadržaná osoba uviedla, že vodiča nepozná a ušiel iným smerom. Vraj mu iba zaplatili, aby ich odviezol do Nemecka," uviedla polícia na sociálnej sieti. Následne si vec prevzal vyšetrovateľ Národnej jednotky proti nelegálnej migrácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy