Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Zavraždil susedu, znásilnil svoju matku i bývalú priateľku. Bývalý policajt dostal nezvyčajne vysoký trest
Zdielať na

Zavraždil susedu, znásilnil svoju matku i bývalú priateľku. Bývalý policajt dostal nezvyčajne vysoký trest

PRAHA / Nezvyčajne vysoký trest 28 rokov udelil pražský mestský súd bývalému policajtovi. Mal zavraždiť susedku, znásilniť svoju matku i bývalú priateľku.

Písal sa máj 2019, keď hasiči prichádzali k požiaru v paneláku na juhu Prahy. Prišla ale aj zásahovka a kriminalisti. V jednom z bytov našli zavraždenú ženu. "Záchranári osobu resuscitovali, bohužiaľ neúspešne," vysvetlil hovorca polície Tomáš Hulan. "Keď som išla po schodoch, všimla som si otvorené dvere na byte a ležiacu pani na zemi," opísala svedkyňa. 

Ukázalo sa, že išlo o náhodnú obeť

Bývalý policajt chcel zavraždiť svoju matku, ale nedozvonil sa. Už predtým ju znásilnil, taktiež aj svoju bývalú priateľku. Po vražde susedky, na ktorú zaútočil brutálne dvoma nožmi, byt zapálil, aby zahladil stopy. Štátna zástupkyňa mu navrhovala trest 30 rokov väzenia. "Bol mu uložený výnimočný trest odňatia slobody v trvaní 28 rokov. Tie okolnosti a tá brutalita, sú tie rozhodujúce faktory, aby mohol byť uložený výnimočný trest," vysvetlil sudca Lukáš Slavík. Expolicajt podľa znalcov trpí sexuálnou deviáciou, ten to ale odmieta. Svoje správanie si vysvetľuje tým, že bol pod vplyvom drog, konkrétne malo ísť o pervitín. 

28-ročný výnimočný trest si sám odsúdený expolicajt vypočuť neprišiel kvôli tomu, že nechcel absolvovať cestu z väzobného väzenia vzdialeného asi 200 kilometrov. Rozsudok nie je právoplatný, obidve strany si ponechali lehotu na prípadné odvolanie.

Súvisiace články