Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia odhalila podvodníkov, ktorí sa vydávali za mužov hľadajúcich lásku na internete
Zdielať na

Polícia odhalila podvodníkov, ktorí sa vydávali za mužov hľadajúcich lásku na internete

BRATISLAVA / Španielska polícia odhalila veľký gang podvodníkov. Vydávali sa za mužov hľadajúcich lásku na internete. Gang kontaktoval ženy po celej Európe a podvedené mali byť aj Slovenky.

Operácia Marine. Jedna z najväčších v Európe zameraná na podvodníkov, ktorí sa pohrávali s dôverčivosťou žien. Obete si vyhľadávali na sociálnych sieťach. Na druhom konci sa mal nachádzať americký vojak, no jemu nešlo o lásku, ale o peniaze. Viaceré takéto príklady sme mali aj u nás na Slovensku.

Podľa španielskej polície išlo o najväčší záťah v boji proti internetovej kriminalite. V putách skončilo 16 ľudí. Slobodné ženy pritom obrali o viac než milión eur. Išlo pritom o sofistikovaný systém, v ktorom peniaze premenili na bitcoiny a posielali ich na účty do tretích krajín. Na Malorke urobili niekoľko domových prehliadok. Údajným vodcom skupiny bol tento muž, ktorý skončil v putách. Išlo o 27-ročného Nigérijčana.

"Takéto ženy veria v princa na bielom koni. Lichotí im pozornosť muža, ktorý má atraktívne povolanie. Možno samy sú v nejakom vzťahu, ktorý nefunguje," povedala psychologička Mária Plešková. Zločinecký gang mal obrať o peniaze minimálne 20 obetí. Medzi nimi boli ženy z Litvy, Nemecka, Talianska, Rumunska, Luxemburska, Fínska, Poľska, a nachytať sa dali aj v Chorvátsku. Podľa španielskej polície šlo aj o ženy zo Slovenska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy