Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladý pár sa s autom prevrátil na strechu. Policajti po príchode zistili, že obaja sú pod vplyvom alkoholu
Zdielať na

Mladý pár sa s autom prevrátil na strechu. Policajti po príchode zistili, že obaja sú pod vplyvom alkoholu

ŽILINA / V Žiline sa na pravé poludnie prevrátilo auto na strechu. Po príchode záchranárov a policajtov stál pri aute mladý pár. Policajti dali obom fúkať, keďže vraj ani jeden za volantom nesedel.

Staršie auto, ktoré smerovalo zo záhradkárskej oblasti pod Dubňom prešlo do protismeru a vybehlo na svah. Následne sa prevrátilo na strechu. "Po našom príchode boli zranení mimo vozidla a poskytli sme im predlekársku pomoc," vysvetlil Tomáš Hodas z HaZZ v Žiline. "Po dopravnej nehode sa podrobili dychovej skúške, pričom muž nafúkal 2,59 promile a žena 1,78 promile," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa KR PZ v Žiline. Policajti dali fúkať obom účastníkom nehody, ktorí pri aute zostali. Tvrdili im totiž, že nikto z nich nešoféroval. Kriminalistický technik preto odobral vzorky. Výsledky analýzy dajú policajtom odpoveď na otázku, kto bol v čase nehody za volantom.

"Okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to, kto bol vodičom motorového vozidla, sú predmetom vyšetrovania," dodala Kremeňová. Cestu, na ktorej sa auto prevrátilo na strechu momentálne frézujú. Napriek zníženej rýchlosti je ale mimoriadne frekventovaná, vodiči ju využívajú nato, aby sa vyhli kolónam z mesta. Pre nehodu ju museli uzavrieť.

Párik záchranári previezli do nemocnice, muž v nej bude musieť zostať. "Muž utrpel poranenia hlavy a z dôvodu operačného zákroku zostane na oddelení úrazovej chirurgie," uviedla hovorkyňa FNSP Žilina, Lenka Záteková. V nemocnici tak zostane aj policajná hliadka. "Žena absolvovala vyšetrenia a bude môcť byť prepustená do domácej starostlivosti," dodala Záteková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy