Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na súde nahlásili bombu, všetkých museli evakuovať
Zdielať na

Na súde nahlásili bombu, všetkých museli evakuovať

LUČENEC / Na Okresnom súde v Lučenci bola vo štvrtok ráno nahlásená bomba, polícii sa v súvislosti s prípadom podarilo zadržať jednu podozrivú osobu. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

 "Po vykonaní všetkých potrebných opatrení a previerok budovy súdu sa toto oznámenie nepotvrdilo. Polícia zadržala jednu podozrivú osobu, s ktorou sa momentálne vykonávajú procesné úkony," uviedla Kováčiková.

Nahlásenie výbušného zariadenia pre TASR potvrdil aj hovorca Krajského súdu v Banskej Bystrici Vladimír Černota. Ako dodal, budova súdu musela byť evakuovaná, výsledok pyrotechnickej prehliadky bol negatívny.

Na súde mali mať pojednávania aj obvinení, ktorí sú stíhaní väzobne. Ráno o 8:15 ich priviezol autobus Zboru väzenskej a justičnej stráže. Obyvateľ mesta potvrdil, že polícia zablokovala celú ulicu. Na mieste sa nachádzali dve posádky hasičov, policajný technik, vyšetrovateľ a psovod z Veľkého Krtíša. Polícia prípad rieši ako prečin šírenia poplašnej správy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy