Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Auto, ktoré viedla mladá opitá vodička, skončilo v stromoch
Zdielať na

Auto, ktoré viedla mladá opitá vodička, skončilo v stromoch

ZVOLEN / Zvolenskí policajti zasahovali v skorých ranných hodinách pri dopravnej nehode medzi obcami Dobrá Niva a Pliešovce.

​Pri dopravnej nehode bol u vodiča Audi, ktorý vo veľkej rýchlosti zišiel s autom z cesty, nabúral do stromov a zostal stáť prevrátené na streche, zistený alkohol. Pri dychovej skúške nafúkal viac ako jedno promile. Alkohol bol potvrdený aj u spolujazdkyni, ktorú spolu s vodičom preniesli sanitky do nemocnice. 

Ako uviedla Polícia SR - Banskobystrický kraj na sociálnej sieti, auto viedla 19-ročná žena a na mieste spolujazdca sedel 29-ročný muž. "Pravdepodobne v dôsledku predchádzajúceho požitia alkoholických nápojov neprispôsobila rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a v ľavotočivej zákrute zišla s vozidlom mimo cestu," vysvetlila polícia. Žena prednou časťou auta narazila do kríkov a s vozidlom sa prevrátila na strechu. 

Na mieste bol aj policajný technik, ktorý zaisťoval stopy v aute na mieste vodiča. Spočiatku obaja mladí ľudia tvrdili, že šoféroval niekto iný a po nehode z miesta ušiel. Podľa polície ale za volantom sedela 19-ročná dievčina. Nehodu vyšetruje polícia. Mladá vodička sa zrejme nevyhne obvineniu za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy