Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena poslala mužovi tisíce eur. Predstavil sa ako inžinier z Jemenu
Zdielať na
Krimi

Žena poslala mužovi tisíce eur. Predstavil sa ako inžinier z Jemenu

ŽILINA / 67-ročná žena zo Žilinského kraja poslala "inžinierovi z Jemenu" viac ako 17-tisíc eur. Ten sľuboval, že príde na Slovensko. Na tento podvod upozornila Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Prostredníctvom sociálnej siete bola kontaktovaná staršia žena neznámou osobou, ktorá sa predstavila ako inžinier pracujúci v Jemene. Ten by mal neskôr záujem bývať a podnikať na Slovensku a potrebuje zaslať na Slovensko leteckou poštou svoju batožinu s vyššou finančnou hotovosťou. "Ženu potom v súvislosti s prepravou batožiny táto osoba opakovane kontaktovala s požiadavkou úhrady poplatkov za batožinu, ktoré žena opakovane uhradila na viaceré účty, spolu v sume 17 755 eur," uviedla polícia na sociálnej sieti. 

Keď žena túto sumu zaplatila, "inžinier" požiadal o ďalšie peniaze. "Vtedy žena nadobudla podozrenie, že bola podvedená a kontaktovala políciu. Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu," dodala polícia. 

V súvislosti s týmto prípadom polícia opätovne upozorňuje, aby ste boli obozretní, ak vás niekto, koho nepoznáte požiada o peniaze. "Ak vás neznáma osoba osobne, alebo telefonicky kontaktuje a snaží sa pod rôznymi zámienkami získať od Vás peniaze, bezodkladne kontaktujete políciu telefonicky na čísle 158 alebo osobne na policajnom oddelení," uzavrela polícia s tým, aby rodinní príslušníci poučili starých rodičov, rodičov, a známych o uvedenom podvodnom konaní.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy