Polojasno
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
FOTO: Plamene zachvátili rodinný dom, jeden muž skončil v nemocnici
Zdielať na

FOTO: Plamene zachvátili rodinný dom, jeden muž skončil v nemocnici

KOŠICE / OKOLIE - 18. októbra podvečer v obci Budimír v okrese Košice-okolie vypukol obrovský požiar. Plamene zachvátili dom, v ktorom boli dvaja ľudia. Požiar si vyžiadal veľké materiálne škody a majiteľ domu skončil v nemocnici.

Na miesto dorazili aj špecialisti z požiarno-technického expertízneho ústavu."Videla som veľký oheň a dym. Hnalo sa to k nám, ako veľký čierny oblak," povedala suseda, ktorá požiar videla na vlastné oči. V dome sa nachádzali v čase požiaru matka so synom. Žena vo veku 96 rokov, ktorá bola na invalidnom vozíku, by sa bez pomoci pohotových susedov z domu sama nedostala. Zachrániť sa ju podarilo v poslednej chvíli.

​Majiteľ domu v tom čase pracoval v zadnej časti domu a utrpel popáleniny, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice. Podľa susedy mal muž obhorenú nohu, hrudník, čelo a ruky. "Muž utrpel pri požiari popáleniny druhého stupňa. Záchranári ho po ošetrení pri vedomí transportovali do nemocnice," povedala Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. 

Podľa ďalšieho svedka a suseda, bola žena na poschodí a z domu sa ju podarilo vyslobodiť na poslednú chvíľu. Plamene sa na strechu rozšírili zo zadnej časti domu, kde majiteľ domu pracoval. Podľa informácií TV JOJ mal muž zvárať. "Po našom príchode išlo o požiar v treťom štádiu horenia a obyvatelia domu už boli mimo požiaru," povedal veliteľ zásahu HaZZ Bidovce, Daniel Gamrat. 

Život sa im zmenil z hodiny na hodinu

Hasiči sa na miesto museli vrátiť aj ráno. V garáži začali horieť piliny a museli ich uhasiť. Keďže išlo o požiar, pri ktorom vznikla škoda nad 200-tisíc eur, k vyšetrovaniu boli prizvaní aj pracovníci požiarno-technického expertízneho ústavu. K príčine sa zatiaľ vyjadriť nevedia. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Košiciach-okolie, začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre podozrenie z trestného činu všeobecného ohrozenia," uviedla Jana Mesárová, hovorkyňa KR PZ Košice. Podľa syna majiteľa domu nevedia, čo budú robiť ďalej a život sa im zmenil z hodiny na hodinu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy