Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Šofér autobusu počas jazdy namiesto volantu držal v oboch rukách mobil. Video už má polícia
Zdielať na

Šofér autobusu počas jazdy namiesto volantu držal v oboch rukách mobil. Video už má polícia

POPRAD / Vodič autobusu prímestskej dopravy viezol cestujúcich a počas jazdy namiesto volantu držal v oboch rukách mobil. Policajti v Poprade už preverujú okolnosti jeho riskantnej jazdy. Disciplinárne konanie začal aj zamestnávateľ.

Vodič autobusu počas jazdy jednou rukou držal volant a  v druhej mal mobil. Chvíľami vôbec nesledoval cestu, ani autá, ktoré šli oproti. Na videu je zaznamenané, ako zobral mobil do oboch rúk a o volant sa len opieral. 

"Že to urobí profesionál a ešte takýmto spôsobom je absolútne zarážajúce a absolútne nezodpovedné," vyjadril sa dopravný konzultant Maroš Palesch. Nemilo prekvapení zostali aj zástupcovia autobusovej spoločnosti, v ktorej vodič pracuje. "Jedná sa v našej spoločnosti o dlhoročného vodiča, bezproblémového vodiča. Počas výkonu svojej práce nemal žiadne disciplinárne konania," povedala generálna riaditeľka autobusovej spoločnosti Mariana Krajčová Gočová. 

Konanie vodiča je o to zarážajúcejšie, že v autobuse viezol aj cestujúcich. "Vedenie spoločnosti už začalo disciplinárne konanie voči vodičovi," dodáva Mariana Krajčová Gočová. Jeho nezodpovednú jazdu preverujú už aj policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy