Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žiak ôsmeho ročníka mal okrem školských pomôcok v taške aj sekeru. 14-ročného Alexa zadržala NAKA
Zdielať na

Žiak ôsmeho ročníka mal okrem školských pomôcok v taške aj sekeru. 14-ročného Alexa zadržala NAKA

GELNICA / Žiak ôsmeho ročníka v Mníšku nad Hnilcom prišiel do školy s nebezpečnou výbavou. Okrem školských pomôcok mal v taške aj sekeru. Vedenie školy začalo okamžite konať. Iba 14-ročného Alexa zadržala Národná Kriminálna Agentúra.

Incident sa odohral v základnej škole. Čo sa presne v triede odohralo, sa štáb TV JOJ nedozvedel. Vedenie prípad nekomentuje. Po dedine sa povráva, že sa mal vyhrážať spolužiakom. To nevedeli potvrdiť ani príbuzní zadržaného ôsmaka.

"Ja osobne neviem, čo sa s ním deje. On keď má tie migrénové záchvaty, tak on sa nevedomky tak správa. Pretože on ani sám nevedel, kde bol, čo sa s ním deje," povedala matka zadržaného Alexa Jana Plachetková.

Alexovi príbuzní si myslia, že chcel možno natočiť nejaké video. Ich tvorbe sa totiž vo voľnom čase mladík venuje. Matka tvrdila, že práve počas daného incidentu mal jeden zo svojich migrénových záchvatov. Podľa nej nechcel nikomu ublížiť. 

Matka chlapca aj jeho teta sú zarazené z policajného prístupu

Nechápu, prečo 14-ročného chlapca zadržala Národná kriminálna agentúra. Podľa nich sa so školou dohodli, že nebudú podávať trestné oznámenie a vec sa uzavrie ako priestupok. Uskutočnilo sa k tomu aj mimoriadne rodičovské združenie a chlapec sa mal podrobiť psychologickému vyšetreniu. Počas víkendu však mali nečakanú návštevu.

"Obišli náš dom, že by chlapec neutiekol, neviem, kam by mal utiecť. Cez okno som videla, ako mierili zbraňou na dvere. Že keď otvoríme, že nás prepadnú, doslova. Aj aj vtrhli, lebo ja som im otvárala dvere. No určite to nie je v poriadku. To som ich aj upozorňovala, prečo kričia na 14- ročného chlapca, keď chlapec spolupracuje, nič nerobil," priblížila Jana Plachetková.

Rodine sa tiež nepáči, že nemali o chlapcovi žiadne informácie. Ani nevedeli, z čoho ho obviňujú a kvôli čomu ho zadržali.

"V tejto chvíli nie je možné poskytnúť žiadne informácie, urobíme tak hneď, ako to bude možné," uviedla Hovorkyňa prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy