Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nepoučiteľný Prešovčan: Chcel naspäť vodičák zadržaný za alkohol, na skúšobnú jazdu do autoškoly si sadol do auta opitý
Zdielať na

Nepoučiteľný Prešovčan: Chcel naspäť vodičák zadržaný za alkohol, na skúšobnú jazdu do autoškoly si sadol do auta opitý

PREŠOV / Prešovčan, ktorému zadržali vodičský preukaz za alkohol po uplynutí trestu išiel na preskúšanie do autoškoly. K inštruktorovi a policajnému komisárovi si sadol do auta opäť pod vplyvom.

Po absolvovaní písomného testu mali ísť uchádzači o vodičák za volant osobného auta. V sprievode inštruktora autoškoly a policajného komisára. V prípade jedného z vodičov bolo podozrenie, že nie je triezvy. Pred jazdou ho podrobili dychovej skúške, ktorá to potvrdila.

"Pravdepodobne nepredpokladal, že by mu na skúške dali fúkať, tak si asi dodal odvahu, ale nesprávnym spôsobom," uviedol majiteľ jednej z prešovských autoškôl Milan Jusko.

49-ročný muž mal skúšky v autoškole po tom, ako mu súd uložil zákaz šoférovať. Aj vtedy to bolo pre alkohol za volantom. Na skúšky prišiel opäť pod vplyvom alkoholu.

"Žiadateľ bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom pol promile," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Pokiaľ sa nepoučil z toho, že už raz mal zadržaný vodičák a opäť prišiel na skúšku ešte, to už neviem čo na to mám povedať," pokračuje Jusko.

Majiteľ jednej z prešovských autoškôl sa už s podobným prípadom stretol. Vtedy ale nešlo o skúšky, ale o jazdu počas ich praktického výcviku. Aj vtedy to skončilo pozitívnou dychovou skúškou.

"Žiak prišiel do školy a zdalo sa nám, že niečo nie je v poriadku. Trochu sa mu leskli oči," priblížil Milan Jusko.

"Je to aj vidieť na tom žiakovi aj cítiť, aj ako reaguje na tie podnety, aj dychom," povedal inštruktor autoškoly v Prešove Jozef Gaľa.

"Sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu je veľká nezodpovednosť nielen voči sebe, ale aj voči iným účastníkom cestnej premávky," vyhlásila Jana Ligdayová.

"Je to maximálne nezodpovedné, až priam drzé, keď ešte nemám vodičák a už prídem takto," uzavrel majiteľ autoškoly Milan Jusko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy