Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti chytili jedného z troch lupičov klenotníctva. Zvyšní dvaja sú stále na úteku
Zdielať na

Policajti chytili jedného z troch lupičov klenotníctva. Zvyšní dvaja sú stále na úteku

Archívna reportáž

VIEDEŇ / Jeden z páchateľov, ktorí v stredu prepadli luxusné klenotníctvo na Hviezdoslavovom námestí, je už v rukách polície. Obvineniu čelí 32-ročný Srb. Policajti ho zadržali desiatky kilometrov od slovenských hraníc.

Dvaja maskovaní muži na motorke a neznáma žena na elektro kolobežke vošli do budovy podzemnou garážou. Následne kráčali hore schodmi k predajni. Žena mala po 18-tej zazvoniť na zvonček predajne, na čo jej SBS-kár otvoril dvere. Za ňou vbehli do predajne dvaja muži s prilbami na hlave, ktorí naňho zaútočili. Žena utiekla preč a dvaja muži s prilbami na hlave zo sklených vitrín ukradli 14 kusov luxusných hodiniek v hodnote 150 tisíc eur. O pomoc pri pátraní poprosila polícia aj rakúskych kolegov.

Jeden z trojice páchateľov si svoju korisť dlho neužil. Ešte v ten deň, o necelé dve a pol hodiny, ho kriminalisti v spolupráci s viedenskou políciou zadržali v blízkosti jedného z obytných domov vo Viedni. Vyšetrovateľ obvinil 32-ročného Srba z obzvlášť závažného zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Teraz mu hrozí dvadsaťpäť ročný až doživotný pobyt za mrežami. Po zvyšných dvoch páchateľoch polícia aj naďalej pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy