Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Útok vo vlaku: Dievča s pripnutou dúhovou stužkou mal kopnúť do hlavy agresívny futbalový fanúšik
Zdielať na

Útok vo vlaku: Dievča s pripnutou dúhovou stužkou mal kopnúť do hlavy agresívny futbalový fanúšik

BRATISLAVA / Slovensko sa stále spamätáva z vraždy Matúša a Juraja na Zámockej ulici v Bratislave. Mnoho ľudí prejavuje svoju podporu LGBTI komunite. Napríklad aj nosením dúhovej stužky. Táto stužka sa ale teraz stala zámienkou pre agresívnych fanúšikov futbalu, ktorí v nočnom vlaku zbili muža a ženu. Navyše pridali vyhrážky, že bar, pred ktorým došlo k vraždám, vystrieľajú.

Incident sa odohral len deň po útoku na Zámockej ulici v Bratislave

Dvoch mladých ľudí napadli len preto, že na svetri mali pripnuté dúhové stužky. Dvojica, muž a žena, cestovali vlakom v noci, krátko po futbalovom zápase, ktorý sa odohral v hlavnom meste. Nastúpili v Bratislave a smerovali do Trnavy. Krátko pred príchodom do cieľovej stanice, sa pripravovali k výstupu. "Ja som mala pripnutú dúhovú stužku na svetri a vo vlaku okolo nás bolo niekoľko Slovanistov, bolo ich myslím si okolo desať. Mali dresy, šály, takže boli jasne identifikovateľní a keď ja som vystupovala z vlaku, tak som počula zrazu jedného zakričať, že znovu vystrieľa Tepláreň. Keďže to bolo vo štvrtok, deň po tej tragédii, tak ja som mu niečo odkričala naspäť, neviem čo už presne, ale veľmi ma to nahnevalo, aj keď teda boli v jasnej presile a teda začali byť agresívni," vyjadrila sa obeť útoku.


V priebehu niekoľkých sekúnd sa vo vlaku strhla bitka

Mladý muž dostal facku, horšie dopadla mladá žena. "Napadli nás a dostala som kopanec do tváre a kamarát dostal facku. Ešte sme sa tam proste vadili, oni sa navzájom tí fanúšikovia futbaloví ukľudňovali jeden druhého. Niekomu tam vypadol telefón, nevedeli sme čí je, čo ich ešte viac nahnevalo," opísala obeť útoku. Hneď ako všetci vystúpili, mali útočníci prestúpiť na druhý spoj a obete z miesta utekali preč. Žena má modriny na tele a viditeľné poranenia okolo oka. "Vami popisovaná udalosť nebola hlásená na žiadnom z príslušných krajských riaditeľstiev Policajného zboru, cez ktoré vlak s cestujúcimi prechádzal. Polícia sa prípadom ďalej zaoberá," uviedla hovorkyňa prezídia SR, Denisa Bárdyová.

Štáb TV JOJ zaujímalo, prečo obete nenahlásili útok polícii alebo vlakvedúcemu. Ako dôvod uviedli strach a v minulosti ignorovanie útokov na komunitu. Podľa informácií, ktoré má TV JOJ, polícia pracuje s kamerovými zábermi z vlakovej stanice, aj z vlakovej súpravy.

"Je nám veľmi ľúto, že k takémuto incidentu vo vlaku Železničnej spoločnosti Slovensko vôbec došlo. Žiaľ priamo sme nemali o ňom v tej chvíli informáciu, čiže sme nevedeli ani zasiahnuť, a preto by sme veľmi radi vyzvali všetkých cestujúcich v prípade, že sami zažijú nejakú nebezpečnú situáciu vo vlaku, alebo sú jej svedkami, aby hneď kontaktovali vo vlaku vlakvedúceho, alebo priamo volali policajný zbor SR," vyjadril sa Tomáš Kováč, hovorca ZSSK. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy