Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Záhadná smrť muža v ruinách hotela. Mohlo ísť aj o samovraždu počas rituálneho obradu
Zdielať na

Záhadná smrť muža v ruinách hotela. Mohlo ísť aj o samovraždu počas rituálneho obradu

KOŠICE / Budova bývalého hotela na Zlatej Idke je v súčastnosti už len ruinou, v ktorej sa stretávajú rôzni ľudia. Steny sú pomaľované farbou a takmer všetky okná sú porozbíjané. Okrem paintballistov sa majú podľa informácií TV JOJ v priestoroch odohrávať aj rôzne rituálne obrady. Prednedávnom tam našli dokonca aj mŕtve telo muža.

Nehybné telo muža našli v priestoroch bývalého hotela na Zlatej Idke. Podľa informácií TV JOJ ležal v suteréne, pričom nad jeho hlavou boli nakreslené päťcípe hviezdy. 

To, ako došlo k skutku, preveruje aj polícia. Pracujú s rôznymi verziami. Podľa informácií TV JOJ jednou z nich je aj to, že muž zomrel počas obradného rituálu. Po totožnosti muža pátrala polícia aj na sociálnych sieťach. "Podľa doterajších zistení polície ide pravdepodobne o 26-ročného muža z Prešovského kraja. Do trestného konania boli pribratí znalci z odboru zdravotníctvo k vypracovaniu znaleckého posudku. Presná príčina smrti zatiaľ nie je známa," povedala policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Práca operatívnych pracovníkov z kriminálky nevyšla nazmar. Počas prehliadky areálu sa im podarilo zaistiť viacero podozrivých vecí. Podľa informácií TV JOJ sa mali v chatke číslo 5 nájsť rôzne predmety nebohej osoby, ako napríklad mobil a zápisník.

Veci boli ukryté za drevenou stenou, ktorú bolo potrebné rozobrať. Pod ňou bol napísaný odkaz so šípkou, ktorá ich mala naviesť na osobné veci nebohého. Podľa zistení TV JOJ sa mal muž zabiť sám. Požiť mal väčšie množstvo tabletiek, neskôr si ľahol na zem, na ktorej bol namaľovaný magický symbol - pentagram, kde bolo telo aj nájdené. "Niektorí ľudia a hlavne ľudia, ktorí sú duševne chorí, volia rituálne formy samovrážd, aby tu zanechali na tom svete odkaz, ktorý je nám nezrozumiteľný, pretože my duševným chorobám nerozumieme. Sú to ľudia, ktorých myslenie, ktorých konanie je úplne odlišné od myslenia a konania bežných ľudí," vyjadrila sa psychologička Danica Caisová.

"Vyšetrovateľ policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodáva Jana Mésarová. Keďže stále prebieha vyšetrovanie bližšie informácie nateraz polícia nemôže poskytnúť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy