Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na internete sa objavili fotografie, ktoré mali zachytávať Dědečka za volantom. Polícia to vyvrátila
Zdielať na

Na internete sa objavili fotografie, ktoré mali zachytávať Dědečka za volantom. Polícia to vyvrátila

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / V pondelok 10. októbra sa na sociálnych sieťach objavili fotografie z priemyselnej kamery na benzínovej pumpe, ktoré mali zachytávať Dušana Dědečka. Ide o hoax, na fotkách sa nachádza iný muž.

Ako prvý o tom informoval Denník SME. Muž na fotografiách zvažuje pre zverejnenie fotografií spolu s evidenčným číslom podať trestné oznámenie. Polícia, ktorá hoax vyvrátila upozorňuje, že jednou z hlavných úloh tvorby dezinformácií je vyvolávanie negatívnych emócií a zvyšovanie napätia v spoločnosti za každú cenu.

Jedna fotografia zachytáva, ako muž vchádza do svojho auta a na druhej platí pri pokladni na pumpe. Na sociálnych sieťach označili autori muža za Dušana Dědečka. "5 násobný ožratý vrah dnes na pumpe v Pezinku, kľudne si jazdí ďalej........čo je za tým ?????," vyjadrili znepokojenie autori. Aj keď sa osoba na fotografiách podobala na Dědečka, vzhľadom na nízku kvalitu nebolo možné určiť jeho totožnosť. 

Denníku SME sa podarilo spojiť s Tiborom Jarábekom, ktorý sám v diskusii napísal, že v skutočnosti je na fotke on. "Áno môžem vám potvrdiť, že na fotke som ja," reagoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy