Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Akcia ako z filmu: Drogy a peniaze pred nákupným centrom
Zdielať na

Akcia ako z filmu: Drogy a peniaze pred nákupným centrom

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Obyčajná kontrola vodiča sme zmenila na policajný zásah na verejnom priestranstve. Pred spišskonovoveským nákupným centrom v pondelok večer, 9.októbra, zasahovali policajti. Pri kontrole vodiča objavili drogy. Okrem toho bola v aute aj katana a veľké množstvo peňazí. Akcia sa skončila až po polnoci.

V aute sa viezli dvaja muži a dve ženy. Okrem vrecúška bielej podozrivej látky vydali aj peniaze, už na prvý pohľad bolo jasné že ide o veľkú sumu hotovosti.

Policajti pri kontrole posádky našli aj množstvo podozrivých vrecúšok, preto sa pustili aj do prehľadávania auta. Vo vodičových dverách bolo viac ako 100 kusov uzatvárateľných plastových vrecúšok. V aute na rozličných miestach našli podobné vrecúška plné kryštalickej látky a zelenej sušiny. Podľa toho, čo sme si všimli ich bolo viac ako 10. 

"Spišskonovoveskí policajti včera večer pri kontrole osobného motorového vozidla zadržali 4 osoby, podozrivé z drogovej trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. Družke vodiča auta na mieste malo prísť zle, aspoň podľa jej hereckého výkonu. Ten použila na pokus o odpútanie policajnej pozornosti, kedy hodila pod auto vrecúško s podozrivou látkou. No nepodarilo sa jej to, keďže policajti mali oči všade. "Veci, ktoré na mieste zaistil kriminalistický technik, boli zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmanie a podľa výsledkov bude rozhodnuté o ďalšom postupe v trestnom konaní," informovala hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Okrem podozrivých látok objavili policajti aj prenosné váhy, lyžičku či samurajský meč. V Bystrianskej osade otvorene hovoria, že je tu veľký problém s drogami. Údajne tu fetujú aj deti. "Večne tu robia tie podvody s drogami. Nie len on, každý kto fetuje nech ide het, tam do pi*i. Nie len on berie, ale každý predáva, aby zarobili na nich peniaze. Teraz sa bojím aj decká pustiť von, aby ich nezabili, veď to samé drogy tu sú," vyjadril sa obyvateľ osady v Bystranoch, František Horváth. "Polovica kolónie fetuje a máme problém, ako hliadka. 26 domov vykradli. Viete ako to je, láka ich to, lebo peňazí niet a kradnú, predávajú za pár halierov a z toho si kúpia drogy," povedal vedúci miestnej občianskej poriadkovej služby, Ján Šandor. 

Aké množstvo dávok mali Bystrančania pri sebe zatiaľ nie je známe, zaistené látky musia prejsť expertízou. Zadržaný František sa na mieste vyjadril, že má okolo 50 dávok. Obvodní kriminalisti už začali trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy