Polojasno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu. Z jeho založenia je podozrivý majiteľ
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu. Z jeho založenia je podozrivý majiteľ

BÁTKA (OKR. RIMAVSKÁ SOBOTA) / Hasiči 7. októbra zasahovali pri požiari rodinného domu na konci obce Bátka. V plameňoch bola jedna izba. Býva tam rodina s tromi deťmi. Existovalo ale podozrenie, že oheň úmyselne založil majiteľ domu. Jeho brat potvrdil, že manželia sa najskôr hádali a potom Atila vošiel do domu aj s bandaskou benzínu.

"Tak nejak to povedal, že to zapáli a vošiel dnu," opísal Pišta, brat majiteľa domu. O chvíľu nato sa už z jednej z izieb valil hustý dym. Hasičov privolali susedia. Dovtedy sa snažili pomôcť sami. "Mám tu takú hadicu, napojil som ju na vodovod, preskočil a hasil som. Tá skriňa veľmi horela," vyjadril sa sused. "V čase nášho príchodu na miesto udalosti bola požiarom zachvátená jedna miestnosť, ktorú sa nám podarilo uhasiť a následne odvetrať," vysvetlil veliteľ zásahu HaZZ v Rimavskej Sobote, Rastislav Svoreň.


V zhorených a zadymených izbách rodina nemohla zostať

Žene s tromi deťmi vybavil nocľah na noc starosta. Muža, majiteľa domu, predviedli na výsluch. Tam vysvetľoval nielen to, čo má spoločné s požiarom, ale policajtov zaujímali aj zranenia jeho ženy. Mala napuchnuté líce, vybité zuby a na oblečení krv. Na mieste tvrdil, že si ublížila pri páde. Miestni štábu TV JOJ povedali, že ju zbil už viackrát, no nikdy to neoznámila polícii. Podľa toho, ako polícia rieši túto udalosť, tomu tak bude zrejme aj tentokrát. "Polícia v Rimavskej Seči túto vec objasňuje ako priestupok proti majetku," dodala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Či naozaj došlo v tomto prípade k úmyselnému založeniu požiaru, bude musieť vyšetriť zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy