Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
NAKA v hoteli zaistila arzenál v podobe policajnej výbavy
Zdielať na

NAKA v hoteli zaistila arzenál v podobe policajnej výbavy

BRATISLAVA / Policajná akcia s názvom Caravela začala omnoho skôr prípravami a sledovaním podozrivých, vo štvrtok, 8. októbra ale vyvrcholila na parkovisku pred hotelom v Bratislave. Šesť členov organizovanej skupiny z južného Slovenska obvinili z majetkovej a násilnej trestnej činnosti.

Traja muži a jedna žena, ktorí vo štvrtok, 8. októbra skončili v putách pri známom bratislavskom hoteli v Ružinove, podľa najnovších výsledkov vyšetrovania majú byť súčasťou organizovanej skupiny z južného Slovenska. Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry pri prehliadke ich dvoch vozidiel našli zaujímavý arzenál v podobe policajnej výbavy – okrem zbraní a uniforiem aj nepriestrelné vesty či prilby označené 4 písmenami – NAKA.

V priebehu včerajšieho a dnešného dňa vykonala polícia 3 domové prehliadky aj v Kolárove. Traja zadržaní muži zo štvrtka majú totiž bydlisko práve v tomto meste v okrese Komárno. Dvaja z nich žijú ešte s rodičmi. Údajne mali mať blízko k známej spoločnosti, ktorá sa venuje vymáhaniu podlžností a vo voľnom čase pracovali ako členovia strážno-bezpečnostnej služby na rôznych podujatiach. "Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie šiestim osobám pre majetkovú a násilnú trestnú činnosť," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Mali sa pripravovať na majetkovú trestnú činnosť

"Pri domových prehliadkach a prehliadkach iných priestorov sme zaistili balistické vesty, prilby, zbrane hromadného účinku, drogy, aj uniformy s logom Policajného zboru a národnej kriminálnej agentúry," dodal hovorca. Aktuálne s obvinenými pokračujú procesné úkony, viac informácií polícia poskytnúť nemohla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy