Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obvineniu čelí vodič z Kysúc, ktorý pod vplyvom alkoholu zrazil na chodníku mamičku s dvoma malými deťmi
Zdielať na

Obvineniu čelí vodič z Kysúc, ktorý pod vplyvom alkoholu zrazil na chodníku mamičku s dvoma malými deťmi

RAKOVÁ / 37-ročného muža z Rakovej policajný vyšetrovateľ obvinil za to, že na chodníku v Čadci vrazil autom do mamičky s dvoma malými deťmi. Jedno z nich bolo v kočíku, ktorý, našťastie, stihla rýchlo odstrčiť tak, aby sa mladšej dcérke nič nestalo. Staršia Miška však skončila v nemocnici.

"Strašné, neprial by som nikomu to zažiť," uviedol otec zraneného dievčatka. Jeho manželka a dve dcérky Miška a Karolínka zažili hrôzu, keď kráčali po chodníku. "Žena s dcérkami sa vybrali k zverolekárovi so psíkom, cez obed to bolo a už mi volali," povedal otec s plačom. 

Podľa polície do nich vletelo auto, ktoré šoféroval 37-ročný opitý vodič Erik.
"Počuli iba ako pískajú gumy, kočík odsotila a druhú zachytila," uviedol Michal. Otec Michal je teraz so štvorročnou Miškou v martinskej nemocnici. Mama s mladšou jeden a pol ročnou Karolínkou doma v Čadci. "Manželka kojí, preto som tu ja," povedal. 

"Dievčatko je hospitalizované na JIS, je stabilizovaná, avšak vzhľadom na povahu zranení je nutný lekárky dohľad," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Martine Zuzana Marčeková. V čadčianskej nemocnici je hospitalizovaný vodič, ktorý mal nehodu spôsobiť. "Áno, je mi to ľúto, viacej ako vášho života," povedal vodič auta. 

"Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym
s výsledkom," uviedla hovorkyňa žilinskej polície Gabriela Kremeňová. 
"To je ten najhorší, najnebezpečnejší stav, čo sa týka alkoholu, ten človek nemá žiadne zábrany a prejaví sa to, čo je v jeho vnútri," povedal lekár Ľubomír Straka. 

 37-ročný Erik už čelí obvineniu. "Trestného činu ublíženia na zdraví a jazdy pod vplyvom návykovej látky," uviedla Kremeňová. Vyzerá to tak, že domov sa Erik tak skoro nevráti. "Vyšetrovateľ podal podnet na jeho vzatie do väzby," dodala Kremeňová. 

Celý rozhovor s otcom rodiny si môžete pozrieť TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy