Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
EXKLUZÍVNE: Prehovoril kamarát obetí zo Zochovej ulice. Prišli sme o ľudí, s ktorými sme zažili veľa
Zdielať na

EXKLUZÍVNE: Prehovoril kamarát obetí zo Zochovej ulice. Prišli sme o ľudí, s ktorými sme zažili veľa

BRATISLAVA / Mali budúcnosť pred sebou a kopec snov. Ona bola úspešnou gymnastkou a v budúcnosti mala prebrať gymnastický klub. On bol nádejným bránkarom, ktorého všetci v klube milovali. Kamarát páru, ktorý tragicky zahynul pri zrážke, prehovoril o posledných chvíľach, ktoré spolu zažili. Pozrite si rozhovor s Filipom Kubánim.

Vinou opitého športového funkcionára vyhasli na mieste štyri životy mladých ľudí. Ďalšia piata obeť prehrala svoj boj o život v nemocnici. Zraneniam podľahol Marek a Broňa, ktorí tvorili pár a študovali na fakulte telesnej výchovy a športu v Bratislave. "Úplne slniečka, vždy sa usmievali. Obidvaja vždy sa usmievali. V živote by nikomu nič zlé nepovedali neurobili a tak," opísala spolužiačka Ema.

"Toto bol Marekov výnimočný dres, v ktorom sa mu veľmi darilo.To bolo jeho miesto, ktoré zostane navždy ostane neobsaditeľné," povedal Marekov tréner. Tragédia zlomila aj chlapov z futbalového klubu Vysoké Tatry, kde Marek niekoľko rokov pôsobí. Ešte deň pred tragickou udalosťou bol na zápase a tešil sa z víťazstva Tatier. Futbal bol Marekov život od detstva. Ostal mu verný aj počas vysokej školy. Podľa slov spolužiačky Marek študoval telesnú históriu a jeho priateľka Broňa telesnú biológiu.

Tragédia otriasla aj svet gymnastiky. Marekova priateľka Broňa, ktorá ťažkým zraneniam podľahla v nemocnici gymnastiku milovala.  Trénovala deti a s majiteľkou gymnastického klubu boli jeden tím. "Ona chcela robiť gymnastiku lebo ju bavila a našla sa v tom. Ja som jej chcela prenechať klub," povedala majiteľka klubu Terézia Pajpachová.

Pozrite si rozhovor s ich spoločným kamarátom Filipom:


Treťou obeťou je študentka práva Natália. "Ja ako rektor, ako pedagóg ako otec som skrátka zdrvený a nenachádzam slov a viem, že to už životy mladé nevráti ale predsa len vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a rodinám," informoval rektor Univerzity Komenského v Bratislave Marek Števček.

Tragédiu na budove Univerzity Komenského od  rána pripomína čierna zástava. Škola je pripravená spolužiakom ako aj pozostalým poskytnúť psychologickú pomoc. "Toto čo sa stalo, pokiaľ mne pamäť siaha v dejinách slovenského vysokoškolského školstva sa takýto druh tragédie nestala," podotkol Števček.


Ďalšou obeťou je študent prvého ročníka Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity, Saša ktorý mal prvý deň nastúpiť do školy. "Je smutné, že to spôsobila hrubá nezodpovednosť a tupá arogancia jednotlivca. Musíme sa proti takýmto prejavom rázne postaviť a nedovoliť, aby ďalej devastovali našu spoločnosť," uviedol rektor STU Oliver Moravčík. Piatou obeťou je podľa našich informácií študent Richard, ktorý rovnako študoval na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave.

Vysokoškolák Richard pochádzal z malej obce vo veľkokrtíšskom okrese. O veľkej tragédii  dozvedeli v jeho rodnej obci ráno. Slzy neudržal ani starosta. "V televízii som sa dozvedel, že sa stala táto nehoda, už som hneď bol šokovaný a okolo obeda mi manželka volala, že či viem, že aj z našej dediny. Zavolal som otcovi, či je to pravda, a on mi potvrdil, že je. V dedine to je tragédia. A ešte taký mladý človek." povedal starosta.


Slušný, úctivý a vždy nápomocný. O 20-ročnom mladíkovi hovorili iba v dobrom. "Bol veľmi slušný, vždy keď ho oslovili, ale aj sám prišiel na zápasy pomáhať," uviedol bývalý predseda futbalového klubu Árpád Petényi, kde Richard pôsobil.


Správa o tragickom úmrtí šokovala aj kolektív gymnázia v Šachách, kde Richard v lete ukončil štúdium. V septembri nastúpil na vysokú školu do Bratislavy. Toto bola jeho tretia cesta. Včera sa rozlúčil so svojou rodinou, nikto netušil, že ho vidia už naposledy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy