Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž ženu kameňom udieral do hlavy. Dostal 14 rokov väzenia
Zdielať na

Muž ženu kameňom udieral do hlavy. Dostal 14 rokov väzenia

KOŠICE / Denisu napadol pri prechádzke so psom 29-ročný Tomáš. Stiahol ju do priekopy, kde jej kameňom udieral do hlavy. Pokúsil sa ju znásilniť, no žene sa podarilo utiecť. Páchateľa policajti chytili a po takmer roku od útoku ho právoplatne odsúdili.

K incidentu došlo za bieleho dňa neďaleko futbalového ihriska v Košickej Novej Vsi. Muž si mladú Denisu vyhliadol pri venčení psa a niekoľkokrát ju udrel kameňom do tváre a krku. Keď sa mu ju nedarilo dostať pod kontrolu vyzliekol ju od pása dole a pokúsil sa ju znásilniť. Žena, ktorá bola naštastie ešte pri vedomí sa mužovi vyšmykla a utiekla na blízke ihrisko, kde mali futbalisti tréning. Tí, jej pomohli a zavolali záchranku. 29-ročný Tomáš utiekol na pole.

Polícia muža vypátrala v priebehu 3 dní

Muža najskôr obvinili z pokusu o znásilnenie, no neskôr po zistení skutočností ako presne k incidentu došlo ho obvinili z pokusu o vraždu. Na súde ale sedel so sklonenou hlavou. Páchateľ Tomáš sa k skutku priznal a uznal, že je vinný. Sudca okresného súdu mu v apríli vymeral trest 14 rokov, no prokurátorovi sa zdal nízky a tak sa odvolal. Rozhodnúť tak musel krajský súd. "Krajský súd v Košiciach zrušil rozsudok Okresného súdu Košice 1 vo veci Tomáša M., obžalovaného z pokusu obzvlásť závažného zločinu vraždy vo výroku o treste odňatia slobody a spôsobe jeho výkonu," informovala hovorkyňa košických súdov Anna Pančúrová.

Výšku trestu ale sudca krajského súdu nezmenil, znižil však stupeň jeho stráženia, kde si odsúdený Tomáš svoj trest odpyká. "Uložil obžalovanému trest odňatia slobody vo výmere 14 rokov nepodmienečne a zaradil ho pre výkon trestu do ústavu na výkon trestu odňatia slobody so stredným stupňom stráženia," dodala Pančúrová. Zároveň musí absolvovať sexuologické liečenie v ústave a poškodenej zaplatiť ujmu vo výske 20 000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy