Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zbité ťažko choré dievča je stále bez spravodlivosti
Zdielať na

Zbité ťažko choré dievča je stále bez spravodlivosti

MEDZILABORCE / Ťažko choré dievča sotili na koľajnice, zbili a okradli. Na Martinu zaútočila skupina mužov. 21-ročná žena bola vlani úspešnou súťažiacou v šou Česko Slovensko má talent. Polícia obvinila dvoch mužov, no po roku nikoho nepotrestali.

Martina chcela svojej priateľke z Bratislavy ukázať pravoslávny chrám, no pri železničnej trati ich prepadla skupina, v ktorej bolo asi 10 mladých mužov. "Ale, že ma hodia o koľajnice? Veď to je nenormálne, to nemôže byť človek, čo to spraví," reagovala obeť Martina. Ako tínedžerke jej diagnostikovali sklerózu multiplex a v dôsledku tejto choroby takmer skončila na vozíku. To, že je ťažko chorá a má evidentný problém s chôdzou, ale nebránilo partii mladíkov, aby ju surovo prepadli. "Videli, že som chorá a aj tak, akoby na truc," pokračovala Martina

Martina patrila vlani medzi úspešných súťažiacich v šou Česko Slovensko má talent. Po roku sme sa k prípadu znova vrátili. Polícia trestný čin krádeže prekvalifikovala na zločin lúpeže a obvinila dvoch mužov. V prípade bola podaná obžaloba. "Vo veci podanej obžaloby pre skutok právne kvalifikovaný ako zločin lúpež formou spolupáchateľstva je aktuálne spis predložený zákonnému sudcovi na štúdium podľa poradia," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Ani jeden z nich zatiaľ nesedí

Podľa zistení TV JOJ je jeden z páchateľov už vo výkone trestu pre iný skutok, druhého stíhajú na slobode. Po roku si teda ani jeden z páchateľov trest za ublíženie chorému dievčaťu neodpykáva. "Mám taký strach, keď idem do Medzilaboriec, že vždy keď idem do mesta, beriem so sebou psa. Ja som to už nejako vstrebala, zmierila som sa s tým, ale nech je spravodlivosť," dodala Martina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy