Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Hádka mužov vyústila až do boja o život. Muž sa po čine sa pred kamerou priznal, že strieľal, teraz tvrdí opak
Zdielať na

Hádka mužov vyústila až do boja o život. Muž sa po čine sa pred kamerou priznal, že strieľal, teraz tvrdí opak

MEDZILABORCE / Chcel ho pred domom usmrtiť ranou z pištole do hrudníka. 23-ročný muž takmer neprežil. Stalo sa to presne pred rokom v obci Svetlice. 58-ročnému strelcovi okrem obvinenia z pokusu o vraždu pribudli ďalšie dva trestné činy. Hoci pár minút po čine sa pred kamerou priznal, že strieľal, teraz tvrdí opak.

Hádka dvoch mužov vyústila až do boja o život a inak ani skončiť nemohla. Jeden z dvojice mal podľa informácií TV JOJ v ruke krompáč, druhý naňho vystrelil z pištole. "Na schodisku pred vchodovými dverami jedného z rodinných domov v obci Svetlice, v úmysle usmrtiť 23-ročného miestneho muža, na neho vystrelil z legálne držanej krátkej zbrane," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Guľka zasiahla hrudník a podľa lekárov išlo o zranenie bezprostredne ohrozujúce život. 23-ročného muža transportovali do nemocnice leteckí záchranári. 

Polícia prípad najprv vyšetrovala ako zločin ublíženia na zdraví, no už po troch dňoch od skutku nastal zvrat. Polícia na základe dôkazov zmenila jeho právnu kvalifikáciu na pokus o vraždu a mužovi pribudli  ďalšie dve obvinenia - pre prečin nedovoleného ozbrojovania, ako aj zločin v súvislosti s nedovoleným ozbrojovaním a obchodovaním so zbraňami.

"Na hlavnom pojednávaní súd vypočul obžalovaného, ktorý vyhlásil vinu v časti skutkov 2 a 3 obžalobou mu kladených za vinu, a vo vzťahu k obzvlášť závažnému zločinu vražda v štádiu pokusu vyhlásil, že je nevinný," povedala hovorkyňa súdov Ivana Petrufová. Obvinený Humenčan je stíhaný väzobne, definitívny verdikt zatiaľ nepadol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy