Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti chytili na hraniciach takmer 20 migrantov. Boli v kufri auta, prevádzač bol nafetovaný
Zdielať na

Policajti chytili na hraniciach takmer 20 migrantov. Boli v kufri auta, prevádzač bol nafetovaný

SLOVENSKO/ČESKO / Aj napriek tomu, že sa na hraničné priechody vrátili kontroly, policajti z Južnej Moravy len za 29. september chytili takmer 200 migrantov a 8 prevádzačov. Štáb televízie JOJ bol pri záchyte takmer 20 migrantov, ktorí sa cez naše územie dostali až do Čiech. Natlačili ich do kufra ako dobytok a jeden z prevádzačov bol dokonca nafetovaný.

Dvaja prevádzači skončili v rukách polície

Do Českej republiky totižto prevádzali nelegálnych migrantov. Tí mali namierené do Nemecka. Išlo prevažne o Sýrčanov. Medzi nimi sa nachádzali muži, ženy ale aj malé deti. V dvoch športových autách sa viezlo 18 ľudí, vrátane dvoch šoférov. To, ako sa do nich pomestili, je doslova zázrak. Prevádzači migrantov natlačili do malého trojdverového auta ako dobytok. Boli takmer všade. Na zadných sedadlách boli naskladaní na sebe.

"Niektorí migranti dokonca cestovali v batožinovom priestore," uviedol Petr Vala z Krajského riaditeľstva polície Juhomoravského kraja. Jeden z prevádzačov bol dokonca nafetovaný. Na otázky reagoval veľmi zvláštne. Tváril sa, ako keby sa ho nelegálny biznis ani trochu netýkal. "Oni ku mne nepatria," uviedol. "Odhalením cudzineckej polície bol vstup migrantom odoprený a museli sa vrátiť späť na Slovensko. Prevádzači boli následne eskortovaný na policajné oddelenie, kde boli obvinení zo spáchania trestného činu organizovania a nedovoleného prekročenia štátnej hranice. Obom vodičom hrozí niekoľkoročné väzenie," vysvetlil Petr Vala. Okrem tejto skupinky policajti zadržali migrantov aj vo vlakoch či na diaľnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy