Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Miliónový Dobytkár: Pred súd v kauze s agrodotáciami predstúpil Peter Kuba
Zdielať na

Miliónový Dobytkár: Pred súd v kauze s agrodotáciami predstúpil Peter Kuba

BANSKÁ BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v štvrtok, 29. septembra, pokračovalo pojednávanie v prípade Dobytkár. Ide o niekoľkomiliónovú korupčnú kauzu súvisiacu s agrodotáciami v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Obžalobe čelí osem fyzických a päť právnických osôb.

Na súde v Banskej Bystrici celý deň vypovedal jeden z obžalovaných v kauze Dobytkár, Peter Kuba. Je súčasťou korupčnej kauzy s agrodotácií v PPA a čelí obžalobe z legalizácie trestnej činnosti. Cez jeho reklamnú agentúru podľa informácií putovali úplatky z dotácií k ďalším obžalovaným. Podnikateľ Peter Kuba vyhlásil, že je nevinný. "Vysvetľujem si to tým, že silou-mocou bolo treba zadržať pána Bödöra a ja som bol trieska, čo lietala, keď sa tento les rúbal," vyjadril sa Kuba.

Pri podnikaní vraj nepoužil žiadne ilegálne zdroje. Priznal, že pozná bývalého šéfa PPA Ľubomíra Partiku a Norberta Bödöra, ktorého opísal ako obchodného partnera. Od neho kúpil spoločnosť, ktorú obžaloba označuje ako súčasť prevodu úplatkov. Kuba tvrdí, že o agrodotáciách PPA nemá žiadne informácie a popiera svoju účasť v korupčnej schéme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy