Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Múr na úseku R4 nevydržal. Spadol a zranil pracovníkov
Zdielať na

Múr na úseku R4 nevydržal. Spadol a zranil pracovníkov

PREŠOV / Na stavenisku diaľničného úseku R4 sa uvoľnil múr, ktorý zasiahol lešenie a to spadlo aj s robotníkmi na zem. Padajúce časti lešenia zasiahli aj ďalších stavbárov, tí skončili v nemocnici.

K úrazu došlo na diaľničnom úseku R4 pri Prešove neďaleko jedného z tunelov. Podľa policajných informácií sa na stavenisku uvoľnil kamenný múr a ten sa zosypal na lešenie. Na ňom v tej chvíli stáli traja muži. "Počas vykonávaných prác došlo k uvoľneniu múra a následnému zrúteniu lešenia. Traja pracovníci spoločne s časťou lešenia spadli na zem z viac ako trojmetrovej výšky," hovorí Jana Ligdayová hovorkyňa KR PZ Prešov. "Polícia vedie stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví," dodala. 

Pracovníci boli prevezení do prešovskej nemocnice. Jedného z nich po ošetrení prepustili, dvaja ďalší boli vzhľadom na rozsah zranení hospitalizovaní. "Muži potrebovali pomoc, utrpeli rôzne typy poranení, našťastie boli pri vedomí," vyjadrila sa Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS. Podľa zdroja TV JOJ muži vylievali betón medzi pripravené kamene. Presné okolnosti nehody preveruje polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy