Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Autá bez mena: Zlodeji v Petržalke kradnú poznávacie značky vozidiel
Zdielať na

Autá bez mena: Zlodeji v Petržalke kradnú poznávacie značky vozidiel

BRATISLAVA / V Petržalke vyčíňali zberatelia evidenčných čísel áut. Ukradli desiatky tabuliek, čím majiteľom spravili škodu od 33 do 66 eur. Polícia žiada o pomoc verejnosť.

Pravdepodobne troch mužov v kapucniach zachytila bezpečnostná kamera v Petržalke, ako v rukách držia desiatky tabuliek s evidenčnými číslami. Podľa polície ich v ten večer zmizlo približne štyridsať. Týždeň po incidente sa bol štáb TV JOJ pozrieť na miesto činu, aj vtedy chýbali na autách značky. "Prídu na benzínku, natankujú s autom a zmiznú, kradnuté tabuľky ďalej využívajú napríklad na vykrádanie firiem alebo nejakých obchodov," vysvetlil dôvod krádeže Štefan Farkaš z HAKA. "Môžu tiež slúžiť ako dekorácia," dodal.

"Presná výška škody, ktorá bola týmto konaním na motorových vozidlách spôsobená je v súčasnosti predmetom dokazovania," povedal Michal Szeiff, hovorca PZ Bratislava. "Vedenie vozidla bez tabuľky s evidenčným číslom patrí medzi závažné porušenia pravidiel cestnej premávky, pričom v správnom konaní môže byť za takéto konanie uložená pokuta od 60 do 300 eur a zákaz činnosti vedenia motorového vozidla, až po dobu dvoch rokov," povedal riaditeľ Odboru dopravnej polície Tomáš Vrábel.

V prípade, že viete pomôcť s identifikáciou petržalských zlodejov tabuliek, neváhajte kontaktovať políciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy