Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž sa chcel zbaviť mačiatok. Prehodil ich cez plot rodinného domu
Zdielať na

Muž sa chcel zbaviť mačiatok. Prehodil ich cez plot rodinného domu

BRATISLAVA / Neznámy muž sa rozhodol za bieleho dňa zbaviť mačiatok nezvyčajným spôsobom. Prehodil ich za plot.

Dosiaľ neznámy muž pristavil v jednej z bratislavských uličiek auto, z ktorého následne vytiahol dve mačiatka. Skontroloval situáciu a jedno z mačiatok prehodil za plot rodinného domu. Potom sa otočil a druhé z mačiatok prehodil na záhradu domu oproti. Po zbavení sa mačiatok nasadol do auta a odišiel. "Obvodné oddelenie policajného zboru v Trnávke okamžite po tom, ako zbadali toto video na internete sa skontaktovali s osobou, ktorá toto video uverejnila a následne začali konať z vlastnej iniciatívy, čo samozrejme hodnotíme veľmi pozitívne a progresívne," vyjadrila sa Nikola Ďurčíková, právnička, zvierací ombudsman. V skupine na sociálnej sieti písali obyvatelia Trnávky, že videli muža aj na iných miestach. Mačiatko si mali nájsť aj na záhrade Kamenárskej ulice. 

"Opustenie zvieraťa s úmyslom zbaviť sa ho je v zmysle zákona veterinárnej starostlivosti klasifikované ako týranie zvierat, čo je vlastne priestupok," dodáva Nikola Ďurčíková. Zachytila ho priemyselná kamera. Pokiaľ ste muža na záberoch spoznali, kontaktujte políciu. "Autorka príspevku na sociálnej sieti podala dňa 20. septembra na príslušnom útvare pôsobnosti okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave II oznámenie o priestupku na úseku ochrany životného prostredia," uviedla Jana Šimunková, hovorkyňa KR PZ Bratislava. 

Podľa ombudsmana môže páchateľovi hroziť pokuta od 400 do 1 000 eur, teda ak sa priestupku nedopustí opakovane. V prípade nechcenia domáceho zvieratka je najlepšie zaniesť ho do útulku, aj to ale môže byť problém, keďže útulky na Slovensku sú kapacitne preplnené. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy